BiH u Zenici dočekuje Makedoniju
05 Feb 2008


Fudbalska "A" reprezentacija Bosne i Hercegovine 26. marta na zeničkom "Bilinom polju" odigraće prijateljsku utakmicu s Makedonijom.

Dogovor je postignut juče nakon razgovora predsjednika dvije asocijacije Ilje Dominkovića i Haralmpija Hadžiristevskog.

"U telefonskom razgovoru dogovorili smo sve detalje. Makedoncima je bilo svejedno gdje će se utakmica igrati i pristali su da gostuju u Zenici. Meč će početi u 20.15, a sudiće arbitri iz Hrvatske", potvrdio je Dominković. Susret u Zenici biće peti međusobni skor ove dvije reprezentacije, a u dosadašnjem ogledima oba tima imaju po jednu pobjedu (BiH - Makedonija 1:0, Makedonija - BiH 1:0), dok su dva meča završena bez pobjednika (1:1 i 4:4). Meho Kodro, selektor našeg tima, zadovoljan je imenom protivnika za prvu utakmicu na domaćem terenu.

"Htio sam da igramo na domaćem terenu i drago mi je da su moje molbe uslišene. Makedonija je kvalitetna reprezentacija, što su pokazali u proteklim kvalifikacijama, a posebno u utakmicama s Engleskom i Hrvatskom. Istina, nismo imali veliki izbor, jer smo, pored Makedonaca, mogli ugostiti Albaniju. Ovo će nam biti prilika da se okupimo u najjačem sastavu i imaćemo dovoljno vremena da se uigramo, ali i što bolje upoznamo", rekao je Kodro, koji se nakratko osvrnuo i na neslavan debi u Tokiju protiv Japana, gdje je je bh. tim poražen rezultatom 0:3:

"Uprkos porazu, nisam nezadovoljan. To nam je bilo pozitivno iskustvo, koje moramo iskoristiti u budućim akcijama."

Istog dana kada Kodrini izabranici igraju s Makedonijom, mlada reprezentacija BiH odigraće kvalifikacionu utakmicu s Velsom. Utvrđeno je da će naše nade Velšane ugostiti na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase - Koševo", a meč će početi u 16 sati.

Ćurčić selektor "haklera"

Predsjedništvo N/FS BiH imenovalo je juče Tomislava Ćurčića za selektora reprezentacije BiH u malom fudbalu. Njemu će asistirati Rade Kovač i Muhamed Poričanin. Prvobitno je bilo planirano da u predstojećim kvalifikacija naše "haklere" vodi Murat Jaha, koji je trebalo da bude vršilac dužnosti selektora. Međutim, Jaha je zbog zdravstvenih problema uputio zahtjev za razrješenje s ove dužnosti, a Predsjedništvo je ekspresno reagovalo i izabralo Ćurčića, koji je već jednom obavljao ovu funkciju.

Samir ŠIŠIĆ


 
 
 
| Home | Galerija | Vijesti | 34 Utakmice reprezentacije BiH | Video Arhiva | Forum | Kontakt |
Izvori informacija » Dnevni Avaz i Avaz Sport » Nezavisne Novine » Oslobodjenje» Dnevni list » Glas Srpske » FSRS» NFSBiH
© All rights reserved by www.bihsoccer.com