Dučić pregovara sa Milenkovićem
29 Jan 2008


Nakon Samira Dure i Bojana Magazina «bordo» timu se priključio i Vladan Grujić. Podsjećanja radi, Grujić je tražio inostrani angažman, a vrlo lako je mogao završiti i u redovima komšija sa Grbavice.

Navijači presudili

Na veliko insistiranje predstavnika navijača na čelu sa Ahmedom Pitićem - Majiem, morao sam urgirati i zadržati Grujića na Koševu. A i ja nisam želio da nam se desi novi «slučaj Pelak». Ugovor sa Grujićem je već sastavljen i čekamo da se vrati iz Hutovog blata, pa da i zvanično potpiše. Nismo htijeli da gubi dragocjeno vrijeme i treninge - rekao je Mustafa Dučić, nekadašnji presjednik Komisije za transfer igrača Sarajeva, koji se izgleda opet uključio u Upravu kao «volonter». Nihad Baljak je potvrdio da je Grujića na putu ka Grbavici zaustavio Dučić. Proteklih je godina Dučio lovio "kapitalce" i dovodio ih na Koševo. I ovih dana na "udici trza" jedno veliko ime.

Smajić dolazi na ljeto

Osim Grujića na Koševo bi mogao doći i Ninoslav Milenković, nekadašnji reprezentativac BiH.

- Razgovorao sam sa Milenkovićem, koji je bio iznenađen mojim pozivom. Budući da ima slobodne papire, navijače Sarajeva ne treba da čudi ukoliko i pristane da dođe na Koševo - tvrdi Dučić i nastavlja:

- Pelak je otpao. I sa njim sam razgovarao. Rekao mi je da bi mu bilo glupo, nakon odlaska sa Koševa u redove ljutog rivala sa Grbavice, da opet isto učini. A i blizu je dogovora sa Željom - kazao je Dučić.

Inače, Milenković je prekaljeni nogometaš koji je posljednje tri godine proveo u Belgiji. Radi se o igraču ekstra klase za naše prilike i uslove. Svojevremeno je igrao i u šampionskoj generaciji Leotara, bkio standardan u reprezentaciji sa Barbarezom, Salihamidžićem, Hibićem, Konjićem... Navodno, na Koševu razmišljaju i o Sulejmanu Smajiću iz Zrinjskog. Na ljeto ističe ugovor ovom klasnom igraču.

A. Kapo

Oruč: Zadovoljni smo

Nakon što se Grujić priključio ostatku ekipe na pripremama, konačno se vratio osmijeh i na lica struke Sarajeva.

- Drago nam je što ćemo u nastavku sezone moći računati i na Grujića, pogotovo što je bio standardni prvotimac. Siguran sam da će nam biti od velike pomoći - kazao je trener «bordo» tima Abdulah Oruč.

Tako će vezna linija aktuelnog bh. prvaka biti sastavljena od iskusnih igrača, a po nekima možda i najjača u Premijer ligi, budući da će Sarajevo, osim Grujića, imati veznjake poput Dure, Magazina i Maksimovića, ali i mladih i perpektivnih igrača, poput Janjoša i Džakmića.

SAN


 
 
 
| Home | Galerija | Vijesti | 34 Utakmice reprezentacije BiH | Video Arhiva | Forum | Kontakt |
Izvori informacija » Dnevni Avaz i Avaz Sport » Nezavisne Novine » Oslobodjenje» Dnevni list » Glas Srpske » FSRS» NFSBiH
© All rights reserved by www.bihsoccer.com