Sve po starom
29 Dec 2007 Dugo najavljivana i tek nakon drugog puta zavrsena Skupstina FK „Radnik“ nije nista bitno promijenila. Novoizabrani Upravni odbor je samo dopuna starih clanova Uprave koji su i doveli Radnik na ivicu ispadanja iz lige RS. Pocetak Skupstine obiljez ila je prepirka dvije zainteresovane strane za preuzimanje rukovodjenja u klubu.

Jednu struju predstavljali su predstavnici SO Bijeljina, koja godisnje klubu daje 360.000 KM i koja je zeljela da kontrolise tokove datog novca kroz vecinu u Skupstini i Upravnom odboru. No, to se nije svidjelo pojedincima iz stare Uprave koji su zagovarali svoju teoriju da je opstina duzna da daje novac i da ce ga oni potrositi na pravi nacin.

SO Bijeljina daje godis nje vise od 80 posto sredstava i logicno je da ima kontrolu nad datim novcem. Od svih gradova u BiH SO Bijeljina daje najvise sredstava za fudbal, ali su pojedinci odlucili da mi ne mozemo imati vecinu delegata u Skupstini i Upravnom odboru. Nisam siguran kako ce reagovati nadlezni ljudi u opstini nakon ovakve odluke i veoma je vjerovatno da ce se budzet za narednu godinu biti drasticno smanjen
rekao je Milorad Sofrenic, nacelnik za finansije u opstini i donedavni clan Uprave.

 Druga strana je svoje argumente temeljila na cinjenici da ne zele da iko ima apsolutnu vecinu u klubu ciji je osnivac grupa gradjana, a ne SO Bijeljina.
Ne zelimo da dodjemo u situaciju da vecina iz SO Bijeljina u Skupstini iskoristi tu mogucnost da pravo na upravljanje klubom prenese na pojedinca za sta imamo odredjene informacije. Novac koji daje SO je svih nas i oni ne mogu uskratiti finansiranje Radnika rekao je Marko Ostojic, dosadasnji predsjednik kluba.

 U novi Upravni odbor izabrano je sest clanova starog UO, valjda kao nagrada za najveci neuspjeh kluba u blizoj historiji, i jos petorica novih. Oni ce izmedju sebe izabrati predsjednika i potpredsjednika, a ostavljena je mogucnost i koptiranja jos cetiri nova clana. Pored izbora novog rukovodstva raspravljano je i o gazdinstvu nad gradskim stadionom koji je presao u ruke Direkcije za razvoj grada, a posebno je bila interesantana rasprava oko transfera Branimira Bajica iz Radnika u Partizan, ciji ugovor nije bio punih sedam godina u prostorijama kluba vec se krio po privatnim dzepovima.

AVAZ SPORT
 
 
 
 
| Home | Vijesti | Galerija | Video Arhiva | Forum | BiHSoccer Tim | Marketing | Kontakt |
Izvori informacija » Dnevni Avaz i Avaz Sport » Nezavisne Novine » Oslobodjenje» Dnevni list » Glas Srpske » FSRS» NFSBiH
© All rights reserved by www.bihsoccer.com