S kakvom ce momcadi Zrinjski docekati proljetni dio prvenstva
28 Dec 2007 Zrinjski ce pripreme za proljetni dio prvenstva poceti za dvadeset dana, a u ovom trenutku tesko je reci s kakvu ce momcad Dragan Jovic zateci na prvom okupljanju. Naravno, jos je teze zakljuciti s kakvom ce igrackim kadrom Jovic raspolagati pocetkom marta kada pocinje borba za bodove.

 S obzirom da ove zime nijednom igracu ne istice ugovor, moze se reci da je Zrinjski u dobrom polozaju, ali ipak se vec zna da ce rubrika „otisli“ biti znatno brojnija nego sto je to bio slucaj u prethodnim prijelaznim rokovima. Odlasci aktuelniji Marko Basic i Vladimir Brankovic vec su podnijeli zahtjev za raskide ugovora, a na izlaznim vratima su Goran Juric i Admir Joldic.

Od nabrojanih dublji trag ostavio je tek Joldic kojeg je cetiri godine pod Bijelim brijegom, ali njegov odlazak ipak nije toliko iznenadjenje kada se zna da je jesenas bio tek cetvrti napadac. Rubrika „dosli“ jos uvijek je prazna i sigurno da ce takva ostati jos koje vrijeme. Dragan Jovic u glavi sigurno ima nekoliko igraca koje bi volio vidjeti u svojoj svlacionici, ali od dva vazna faktora zavisi hoce li Zrinjski te igrace uspjeti dovesti u Mostar ugovori koje ti igraci imaju sa svojim klubovima i odlasci igraca cijim se imenima spekulira.

 Ovaj drugi faktor je puno vazniji, jer ce Zrinjskom pojac anja biti potrebna tek u slucaju odlazaka vaznih igraca iz prosle sezone. Primjerice, iako ce ostati bez Joldica, Jovicu novi igraci u napadu nece biti prijeko potrebni pored Vernesa Selimovica, Zorana Rajovica i Matije Matka. Naime, bez obzira na slab ucinak ove trojice napadaca u prvom dijelu prvenstva, tesko da Zrinjski na trzistu moze pronaci napadaca za kojeg se moze tvrditi da ce se sigurno probiti u prvi plan pored trojice nabrojanih. Druga ce stvar biti ako je jedan od spomenutih digne sidro. Slicna je situacija i s golmanima. Spekulira se odlaskom Romea Mitrovica, ali cinjenica da je taj cuvar mreze jos uvijek igrac mostarskog kluba.

 Nije tajna da su u Zrinjskom bili nezadovoljni njegovim doprinosom u prvom dijelu sezone (bas kao i doprinosom napadaca), ali bili zadovoljni ili ne, Mostarcima pored Mitrovic a novi golman ne treba. Zrinjski je miran sto se tice bocnih pozicija (Stanisa Nikolic, Igor Zurzinov, Mario Ivankovic), ali to se isto ne moze reci za centralne branice. Upitnici iznad brace Dzidic Zapravo, Mostarci mogu biti mirni ako ce Ivica Dzidic, Damir Dzidic i Alvin Karadza i na proljec e nositi dres Zrinjskog, ali ostanak brace Dzidic je pod velikim upitnikom, tako da ispada da je siguran samo Karadza.

 Podsjetimo, Ivica Dzidic je prije godinu dana bio vrlo blizu odlaska u Poljsku, dok je Damir Dzidic sigurno zanimljiv mnogima, jos vise iz razloga jer se radi o mladom reprezentativcu Hrvatske sto mu otvara vrata mnogih klubova. Najveci upitnici su iznad veznog reda, a izgled istog u najvec oj mjeri ce odrediti ambicije Zrinjskog u drugom dijelu sezone.

 Jasno, one ce sluzbeno biti velike, bez obzira koji igraci otisli, a koji dosli, ali Zrinjski bez Mladena Zizovica i Sulejmana Smajica jednostavno ne moze imati iste ambicije kakve bi imao s ovim igracima. Smajic je pred prelaskom u belgijski Anderleht, dok se odlaskom Zizovic a spekulira u svakom prijelaznom roku.AVAZ SPORT
 
 
 
 
| Home | Vijesti | Galerija | Video Arhiva | Forum | BiHSoccer Tim | Marketing | Kontakt |
Izvori informacija » Dnevni Avaz i Avaz Sport » Nezavisne Novine » Oslobodjenje» Dnevni list » Glas Srpske » FSRS» NFSBiH
© All rights reserved by www.bihsoccer.com