Bosna ima tim za Mundijal 2010.
25 Dec 2007 Sportski direktor praske Sparte Jirzi Plisek, koji je u prije par godina bio prvi strateg Zeljeznicara, spreman je preuzeti nas drzavni tim.Bosna ima tim, koji je sposoban da izbori plasman na Mundijal 2010, tvrdi Plisek.

Mozete li biti malo konkretniji?

Bosna je dokazala da ima tim koji se ravnopravno moze nositi sa svim selekcijama. Medjutim, problem je psiha, odnosno mentalitet, zbog kojeg se prave velike, da ne kazem nepojmive, oscilacije. Takodjer, veliki problem je i ta famozna bosanska euforija. Jer, reprezentacija BiH pobijedi, naprimjer, Norvesku u Oslu ili Tursku na Kosevu, ali onda izgubi od Moldavije u Sarajevu.

Zasto dolazi do oscilacija u igri, jer i u jednom i u drugom slucaju su igrali isti igraci?

Zbog samog pristupa i oscilacija psihe. Balkanski temperament je dosta, tako da kazem, brz, tako da reprezentaciji Bosne treba neko ko moze da unese moralnu disciplinu i ozbiljnost. Mislim da to mogu uraditi... Jer, pristup svakoj utakmici mora da bude isti... Bez radne discipline nema uspjeha. Ipak, za dobre rezultate u kontinuitetu je neophodan, da ne kazemo najvaz niji, kvalitet.
Naravno, to Bosna ima.

Buduci selektor reprezentacije BiH ce imati platu 5.000 eura. Jeste li spremni raditi pod tim uslovima?

Da. Medjutim, u slucaju plasmana na Svjetsko prvenstvo 2010. godine trazit cu nagradu, ne samo za mene, vec i za moje pomoc nike i, naravno, fudbalere.Najvjerovatnije, ukoliko budete selektor reprezentacije BiH, Vasi asistenti ce morati biti iz BiH.
Nije problem, za kraj kaze Plisek. Dzeko, Merzic, Vrsajevic, Mahmutovic...

U Evropu ste lansirali nekoliko bh. fudbalera, od Edina Dzeke i Samira Merzica, do Admira Ljevakovica, Avdije Vrsajevica, Aidina Mahmutovica i jos nekoliko mladjih igraca. Hoce li oni, ukoliko budete selektor reprezentacije BiH, biti privilegovani prilikom izbora?

Ne. Svi oni nisu spremni da odmah igraju za reprezentaciju BiH, kaze Plisek.
Oni su samo na dobrom putu da postanu kvalitetni igraci i, prema tome, reprezentativci BiH. Sve ostalo je do njih... Medjutim, cinjenica je da je ceska liga odlican iskorak za njih.AVAZ SPORT
 
 
 
 
| Home | Vijesti | Galerija | Video Arhiva | Forum | BiHSoccer Tim | Marketing | Kontakt |
Izvori informacija » Dnevni Avaz i Avaz Sport » Nezavisne Novine » Oslobodjenje» Dnevni list » Glas Srpske » FSRS» NFSBiH
All rights reserved by www.bihsoccer.com