Mateus selektor BiH ?
25 Dec 2007 Iako je ranije Lotar Mateus negirao bilo kakvu zainteresovanost za preuzimanje fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, srpski član Predsedništva FS BiH Bogdan Čeko u izjavi za MONDO potvrdio je da je nemački stručnjak jedan od favorita za selektora.

"Razgovarali smo sa Mateusom i on je zainteresovan za funkciju. Naravno, u opticaju je još najmanje 15 kandidata, ali recimo to tako, nekoliko imena uključujući i njegovo, ima nešto veću težinu", izjavio je Čeko.

Prema njegovim rečima, treneri koji godinama nude svoje usluge FS BiH, poput Faruka Hadžibegića ili Mehmeda Baždarevića, nisu po njegovom ukusu, ali smatra da će ostali članovi Predsedništva FS BiH Iljo Dominković i Sulejman Čolaković takodje da odlučuju.

"Kada se neko pet puta kandiduje i ne prodje, onda nema smisla da bude šesti put izabran. Naravno, pominju se tu još mnoga trenerska imena poput Zlatka Kranjčara ili Safeta Sušića, koji bi po meni bili odlični. Ali pričekajmo, sve je stvar dogovora".

Na pitanje o finasijskim detaljima i budućoj plati selektora BiH, Čeko je rekao da će biti na nivou selekcija u regionu.

"Otprilike, koliko zaradjuje hrvatski selektor Slaven Bilić ili budući selektor Srbije Miroslav Djukić, toliko će da zaradjuje i naš kormilar", dodao je srpski član "krovne organizacije" bosanskog fudbala.

Mediji u Federaciji BiH pišu da su osim Mateusa, Sušića i Kranjčara, kandidati za selektora i nekadašnji trener Željezničara Jirži Plišek, Marijan Vlak, Alan Simonsen, Ibrahim Zukanović, Dragoslav Stepanović, Amar Osim, Safet Sušić i Meho Kodro.

"Rekao sam da ima 15 ili 20 kandidata, ali ponavljam, po meni neki imaju mnogo veću težinu. Recimo, Plišeka bih otpisao jer nema dovoljno trenerskog iskustva. Pratio sam njegov rad u Želji i nije me impresionirao", rekao je Čeko.

Prema Čekinim rečima, dosadašnja politika po "nacionalnom ključu", neće biti primenjena u imenovanju novog selektora, već će isključivo stručnost biti jedini kriterijum.

"Zar vam ništa ne govori činjenica da sam predložio Amara Osima i Papeta Sušića. Stručnost je najvažnija u izboru", zaključio je Čeko, koji je na funkciji nasledio pokojnog predsednika Republike Srpske Milana Jelića.

Novi sastanak Predsedništva FS BiH biće održan u utorak gde će lista biti skraćena na nekoliko imena, a ako se sednici IO FS BiH, zakazanoj za isti dan, ne izabere naslednik Fuada Muzurovića, to će biti učinjeno najdalje do 10. januara 2008. godine.


MONDO
 
 
 
 
| Home | Vijesti | Galerija | Video Arhiva | Forum | BiHSoccer Tim | Marketing | Kontakt |
Izvori informacija » Dnevni Avaz i Avaz Sport » Nezavisne Novine » Oslobodjenje» Dnevni list » Glas Srpske » FSRS» NFSBiH
© All rights reserved by www.bihsoccer.com