Nema sluzbenih najava odlazaka iz Veleza
23 Dec 2007 Veliki odmor za nogometas e Veleza uveliko traje, a kako to obicno zima nosi, spekulacije o navodnim odlascima igraca ne prestaju. Licitira se s puno imena i klubova, ali u Titovoj 87 tvrde da sluzbeno nitko nije stupio u kontakt s klubom, niti je bilo koji igrac zatrazio ispisnicu. Prije nekoliko dana predsjednik Veleza Mustafa Skoro kazao nam je da ce promjena u igrackom kadru svakako biti, ali tek nakon sto strucni stab na celu s Anelom Karabegom preda izvjestaj o radu.

To bi se trebalo dogoditi iduce sedmice, kada je na rasporedu i sjednica Predsjednis tva. Sigurno je da ce se lista s brojem igraca drastic no smanjiti, s obzirom da jedan dio igraca ne zasluz uje da nosi crveni dres, a nekima od nogometas a bit ce ponudjena posudba u nizeligase. Ipak, ono sto je takodjer vrlo bitno jesu igraci koje u Velez u zele i moraju zadrz ati, a njihov ostanak u Mostaru na proljece je neizvjestan.

 S obzirom na situaciju koja je vladala pred kraj prvog dijela sezone, cinilo se da takav status imaju dva najveca pojac anja Veleza ove sezone, stoperski par Delimir Bajic - Ekrem Hodzic. - U Mostaru se osjecam kao kod kuce, navijac i su me sjajno primili, imam odlican odnos sa saigrac ima i da je situacija barem malo bolja, ostao bih u Velezu do kraja sezone. Bilo je nekih problema, ali veci dio toga je rijes en i ako ne iskrsne nesto nepredvidjeno, u januaru cu biti na raspolaganju treneru Karabegu - kazao nam je Delimir Bajic.

 Slicnog razmisljanja je i Ekrem Hodzic, koji je ove polusezone opravdao epitet pojacanja - Veci dio dogovora je ispostovan i u Mostaru bih trebao biti vec oko 10. januara. Igranju u Velezu do kraja sezone moze se isprijeciti tek neka inozemna ponuda koja se ne moze odbiti - kaze Hodzic. Iz uprave najavljuju da ce u slucaju odlaska ponajboljih igraca Rodjenih, pokusati naci adekvatne zamjene, a sasvim je sigurno da ce se, nakon sto se sastavi transfer lista i saznamo imena koja napus taju Velez, Rodjeni dati u potragu za nekoliko pravih pojacanja, prvenstveno kada je napad u pitanju.AVAZ SPORT
 
 
 
 
| Home | Vijesti | Galerija | Video Arhiva | Forum | BiHSoccer Tim | Marketing | Kontakt |
Izvori informacija » Dnevni Avaz i Avaz Sport » Nezavisne Novine » Oslobodjenje» Dnevni list » Glas Srpske » FSRS» NFSBiH
All rights reserved by www.bihsoccer.com