Nemamo nikakve pomoci od grada
17 Dec 2007 Nakon zavrsetka jesenjeg dijela Premijer lige, Velez zauzima jedanaesto mjesto koje ne moze zadovoljiti simpatizere mostarskog kluba. Igraci i struka su vec na odmoru, dok Uprava Rodjenih radi punom parom, kako bi sto spremniji docekali drugu polusezonu.

Mi u Upravi i jesmo i nismo zadovoljni 11. mjestom na tabeli. Prije sezone smo planirali da na kraju jeseni zauzmemo poziciju od petog do desetog mjesta. Eto promas ili smo za jednu poziciju sto ne mora biti poraz avajuca cinjenica. Sigurno da je moglo mnogo bolje kaze predsjednik Veleza, Mustafa Skoro.

Velike nade ste polagali u Kup BiH!?

Pred kraj sezone to nam je bio prioritet. Na kraju nismo uspjeli u tome. Zaista, nikada nismo komentarisali sudjenje, ali na utakmici protiv Sarajeva sudije su jedini razlog sto nismo prosli dalje.

U kojem smislu mozete biti zadovoljni polusezonom?

U novu sezonu usli sa novim Predsjednistvom, novom Upravom, novom strukom. Trebalo je to sve posloziti. Bukvalno pred sezonu jedva smo se okupili.

Pomoc od grada Mostara?

Apsolutno nemamo pomoci niti od jedne strukture vlasti. Niko ne stoji iza nas. Sa obzirom koliko Velez ima neprijatelja, mogu slobodno reci da i ovo sto radimo je odlicno.

Neke politicke stranke su se zalagale za povratak Veleza pod Bijeli Brijeg?

Svi nesto pricaju, a niko nista konkretno ne radi. Mi iz imena Velez zelimo izbaciti sve sto je vezano za politiku. Velez ne pripada niti jednoj stranci, vec samo Mostaru i Mostarcima. Sto se tice povratka na nas stadion, nama to niko nece zabraniti. Stadion u Vrapc icima svakako ne ispunjava uslove. Velez je jedini na kome se nije ispostovao aneks 7.

Neki igraci najavili su odlazak iz Veleza.

Mi nemamo informacija o odlascima igraca. Bilo bi mi tesko da odu, ali ako pronadju bolje uslove, ja im zelim svu srecu. Nama bi bila cast da neki igrac ode iz Veleza i napravi karijeru. Na adresu kuba nije dosla niti jedna zvanic na ponuda, tako da o tome ne mozemo govoriti.

Pojacanja?

Naredne sedmice je sjednica Predsjednistva, na kojoj cemo napraviti detaljnu analizu svega uradjenog i zajedno sa strucnim stabom napraviti transfer listu. Pokus at cemo dovesti igrace koji su nam potrebni. Sigurno ce biti pojacanja. Opet cemo se oslanjati na vlastiti omladinski pogon zavrsio je Mustafa Skoro.

AVAZ SPORT
 
 
 
 
| Home | Vijesti | Galerija | Video Arhiva | Forum | BiHSoccer Tim | Marketing | Kontakt |
Izvori informacija » Dnevni Avaz i Avaz Sport » Nezavisne Novine » Oslobodjenje» Dnevni list » Glas Srpske » FSRS» NFSBiH
All rights reserved by www.bihsoccer.com