Potpisan ugovor s Nikeom
13 Dec 2007 Danas je u zlatnom salonu hotela Radon Plaza potpisan zlatni ugovor za Sarajevo. Kako drugačije nazvati ugovor sa jednim od največih svjetskih proizvođača sportske opreme, američkom kompanijom Nike. Predstavljeni su i dresovi i oprema koje će naša ekipa nositi u narednom periodu a oni se već mogu kupiti u nedavno otvorenom Nike shop-u u Sarajevu, kako je rečeno na konferenciji, po cijeni od 78 KM. Inaće dresovi su istog tipa kao i oni koje nosi reprezentacija Holandije.

Almir Turković koji je imao priliku predstaviti novu opremu kaže da je jako udobna te da jedva čeka isprobati je na na utakmicama. Inaće, ovi dresovi su u pravljeni su po posebnoj tehnologiji Nike Fit Dry koja omogućava da znoj ostaje u dresu što olakšava igranje.

Ugovor su potpisali Nihad Baljak, direktor FK Sarajevo i Goran Karić, generalni direktor Delta Sporta. Admir Raščić, Almir Turković, Emir Janjoš i Muhamed Alaim imali su priliku prvi obuči i predstaviti opremu.

Na naše pitanje zašto baš Sarajevo, Milan Iskrin, direktor sportskih programa Delta Sporta odgovorio je: "Zato što Nike ima tendenciju da radi sa najboljima, i naša procjena je bila da je to FK Sarajevo, sa istorijom i sa svim što ima iza sebe. Nike će osigurati svu potrebnu sportsku opremu za FK Sarajevo, od opreme za trening, putovanje, utakmice, i sve drugo."

U ugovoru su predviđene i novčane nagrade u zavisnosti od plasmana i rezultata FK Sarajevo. Generalni direktor Delta Sporta je na pitanje jednog od novinara, da li će Nike potpisivati ugovore i sa pojedinim fudbalerima Sarajeva, odgovorio pozitivno što može biti samo podstrek za sve naše igrače da pruže bolje igre u proljeće.

Hajrudin Šuman, predsjednik FK Sarajevo, smatra da je ovo veliko priznanje Sarajevo za dosadašnje rezultate i rad: "Mi se ovim praktično uključujemo u svjetsku elitu u ovom pogledu jer znamo svi koje sve klubove i reprezentacije oblači Nike i nadam se da ćemo u ovoj opremi ponovo izboriti nastup u Evropi
 
 
 
 
| Home | Vijesti | Galerija | Video Arhiva | Forum | BiHSoccer Tim | Marketing | Kontakt |
Izvori informacija » Dnevni Avaz i Avaz Sport » Nezavisne Novine » Oslobodjenje» Dnevni list » Glas Srpske » FSRS» NFSBiH
© All rights reserved by www.bihsoccer.com