Baotic ima puno povjerenje Uprave
11 Dec 2007 Orasje nema dugu nogometnu tradiciju, ali ima dobre rezultate. Orasani su od osnivanja (1996.) clanovi elitnih nogometnih natjecanja. Kao clanovi tadasnje 1. NL NS HB nekoliko godina bili su u vrhu ligaskog natjecanja, te osvajaci dva Kupa NS HB (1998. i 2000.), usto i jos jednom finalisti (1997). Bili su sudionici finalu Super Kupa BiH (1998) i zavrs nice natjecanja u najmasovnijem natjecanju 2000. U ljeto 2000. postali su clanovi Premijer lige BiH i vec osmu sezonu su u drustvu ostalih „velikih“ bh. klubova. U toj konkurenciji najcesce su zavrs avali blize vrhu tablice, a kruna uspjela je osvajanje Kupa BiH (2006.) kada su u devet nastupa ostali bez poraza, sto je uspjeh koji ce se tesko oboriti. Pobjedom nad Sirokim (0:0, 3:0) izborili su plasman u Kup UEFA.

U klubu su ponikli brojni poznati nogometas i (L.Kobas, I. Pejic, S.Damjanovic, ]oskovic, G. Zivkovic ...) i reprezentativci (V. Brasnic, Klaic, Husic), razlic itih selekcija BiH (Baotic, Lukacevic, Studenovic, Djuric, Tosunovic..) pa i susjednih zemalja (Neretljak). Medjutim, ova sezona nije bila na razini prethodnih. Nisu Orasani navikli na ovakvu situaciju, kada se bore za ostankom u ligi. Ljetos je dugo trebalo da se izabere novo rukovodstvo. Odrzavanjem Skupstine kluba i to pitanje se skinulo s dnevnog reda, ali je doslo do „podjele“ unutar celnistva, jer su neki napustili redove. Dugo je vremena proslo da se izabere novi direktor (Iljo Benkovic), dok je sav teret ili najveci pao na pleca Ivana Dzojica, novoga mandatara.

Finansiranje kluba oduvijek je bilo najteze. Nikada Orasani nisu bili u prilici da sve dugove igracima odmah rjesavaju, pa tako i ovo sadas nje celnistvo. Ako je tocna izjava direktora kluba da se igracima duguje placa za samo dva mjeseca, onda situacija nije tako losa. Mozda je nacin finansiranja pogresan, ali pravi klub mora imati jace ljude u oblasti marketinga i finansija, dok igraci uspjesima mogu poboljsati situaciju (veci broj ulaznica, reklama , sponzora ...).

Ljetos je bilo dosta problema oko struke. Pripreme je zapoceo s igracima Ivo Knezevic i izvrsio odabir igraca i pripremnih utakmica. Nazalost, sredinom priprema svoje mjesto je ustupio Pavlu Strugacevcu iz Osijeka, koji je dobar trener i covjek, ali nije znao u kakvu sredinu dolazi. Stoga je i morao otici ranije, nego sto je trebao i zasluz io. Dolaskom Zeljka Baotic a u drugom dijelu jeseni nije bas popravilo „krvnu sliku“ i s bodovima se ne moze biti zadovoljno. Ipak, on ima puno povjerenje rukovodstva, jer je domac i kadar.

AVAZ SPORT
 
 
 
 
| Home | Vijesti | Galerija | Video Arhiva | Forum | BiHSoccer Tim | Marketing | Kontakt |
Izvori informacija » Dnevni Avaz i Avaz Sport » Nezavisne Novine » Oslobodjenje» Dnevni list » Glas Srpske » FSRS» NFSBiH
© All rights reserved by www.bihsoccer.com