Struka i infrastruktura u prvom planu
09 Dec 2007 U kakanjskom prvoligasu pripremaju novu, dugorocniju strategiju, koja bi trebala rezultirati konacnim povratkom u premijerligasko drustvo. Zelja celnika kluba je da stvore objektivne uvjete za plasman u Premijer ligu, prije svega, pojacaju struku i infrastrukturu, sto je po rijecima predsjednika Izvrsnog odbora kluba Suada Spahica prioritet svih prioriteta.

Nas cilj nije osvajanje prvog mjesta pod svaku cijenu jer je vodeci GOSK napravio znacajnu bodovnu prednost. No, to ne znaci da smo se odrekli premijerligaskih ambicija. U nastavak prvenstva krecemo s trece pozicije koja daje mogucnost da igramo bez opterecenja i vrebamo sansu iz drugog plana. Ukoliko se ukaze mogucnost izlaska na sami tron sansu necemo propustiti, kaze predsjednik Spahic. Kao prvi uvjet ispunjavanja tog cilja je jacanje struke i dovodjenje trenera s premijerligas kim rejtingom.

Nase opredjelenje je angaziranje trenera na duze staze sa referencama koje mogu garantirati kvalitetniji rad i bolje rezultate. U pregovorima smo s nekoliko kandidata i vec naredne sedmice trebali bismo znati ime novog kormilara. Odredili smo kriterije ispod kojih se ne moze ici u pregovore govori Spahic. Pored jacanja struke, u gro planu je i infrastruktura.

Imamo velike ambicije jer smo svjesni da sadasnja infrastruktura nije u skladu s pravilnicima za licenciranje klubova i krajnje je vrijeme da nas klub rijesi te kapitalne probleme. Uskoro krecu radovi na izgradnji prve faze zapadne tribine. Ugovor za izvodjenje radova potpisan je sa GMK cija vrijednost iznosi 150.000 KM a odnosi se na otvaranje ulaza sa sjeverne strane stadiona, kao komunikacije za gradilis te tribina, a kasnije i kao ulaz za gledaoce. Radovi su vec trebali poceti, ali su prolongirani zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta rijeci su predsjednika Rudara Suada Spahic a, koji vjeruje da ce ovi ambiciozni planovi biti realizirani. U Rudaru su izgleda konac no shvatili da bez struke i infrastrukture nema napretka i prosperiteta.
AVAZ SPORT
 
 
 
 
| Home | Vijesti | Galerija | Video Arhiva | Forum | BiHSoccer Tim | Marketing | Kontakt |
Izvori informacija » Dnevni Avaz i Avaz Sport » Nezavisne Novine » Oslobodjenje» Dnevni list » Glas Srpske » FSRS» NFSBiH
All rights reserved by www.bihsoccer.com