Da smo samo pobijedili Moldaviju sve bi sada bilo drugacije
09 Dec 2007 Selektor naseg najboljeg fudbalskog tima Fuad Muzurovic je podnio pismeni izvjestaj Strucno tehnickom komitetu i fudbalskoj vladi u kojem je naveo razloge neuspjeha reprezentacije BiH u kvalifikacijama za Euro 2008.

U izvjestaju nisam ulazio u detalje, odnosno analizirao utamicu po utakmicu. Mogao sam navesti, naprimjer, i minutazu, odnosno kompletnu statistiku svih reprezentativaca koju posjedujem, ali koga to zanima. Medjutim, konstatovao sam i to da prilikom mog izbora za selektora niko od mene nije trazio da izborim plasman na Euro 2008. O tome postoje video i pisani zapisi, izjava pokojnog predsjednika NSBiH Milana Jelica, direktora reprezentativnih selekcija Ahmeda Pasalica... Da me je tada neko uslovio da moramo izboriti plasman na Evropsko prvenstvo mozda ne bih prihvatio da budem selektor, kaze Muzurovic.

Medjutim, da je bilo pomoc i i nekih drugih igraca znate na koga mislim, mozda bi napravili i taj podvig... Nas drzavni tim je u kvalifikacijama za Euro 2008. zabiljez io cetiri pobjede, jedan remi i sedam poraza, s tim sto su pod Muzurovicevom komandom ostvarene tri pobjede i pet uzastopnih poraza u finisu kvalifikacija (plus kosevski poraz u kontrolnoj utakmici od Hrvatske 3:5). Podsjetimo, za vrijeme mandata Blaza Sliskovica reprezentacija BiH je postigla sljedece rezultate:

Malta - BiH 2:5, BiH - Madjarska 1:3, Moldavija - BiH 2:2, BiH - Grcka 0:4, a Muzurovica: Norveska - BiH 1:2, BiH - Turska 3:2, BiH - Malta 1:0, BiH - Hrvatska 3:5, Madjarska - BiH 1:0, BiH - Moldavija 0:1, Grcka - BiH 3:2, BiH - Norveska 0:2, Turska - BiH 1:0.

Samo da smo pobijedili Moldaviju sve bi sada bilo drugac ije. Ali, treba biti realan u nekim stvarima, te naci razlog zasto je doslo do poraza. Ne zelim da pravdam nikoga ni sebe, ni bilo koga drugog, niti da nekoga napadam, ali je cinjenica da su se nasi momci nakon sto su se vratili sa zagrijavanja za tu utakmice, pitali sta smo to mi uradili da nas ovako vrijedjaju nasi navijac i sa tribina. A, tada je jos bilo sansi da nesto napravimo...

Naravno, u izvjestaju sam se osvrnuo i na to famozno pismo igraca... S druge strane, zar je uredu to sto sad ti potpisnici traze Pasalicevu i moju smjenu? Sta bi bilo da to urade, odnosno traze smjenu trenera u svojim klubovima? Ali, sta je tu je? Mislim da su mladici, koji su dobili sansu opravdali povjerenje, a kad se to sve poslozi mozemo jurisati na jedno od prva dva mjesta u narednim kvalifikacijama, za kraj kaze Muzurovic.
AVAZ SPORT /BIHSOCCER.COM
 
 
 
 
| Home | Vijesti | Galerija | Video Arhiva | Forum | BiHSoccer Tim | Marketing | Kontakt |
Izvori informacija » Dnevni Avaz i Avaz Sport » Nezavisne Novine » Oslobodjenje» Dnevni list » Glas Srpske » FSRS» NFSBiH
All rights reserved by www.bihsoccer.com