BiH porazena u Turskoj, navijaci nisu mogli na stadion
22 Nov 2007 Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine porazom u Istambulu okoncala je kvalifikacije za EURO 2008 koje se igra u Austriji i Svicarskoj.

U susretu posljednjeg kola C-grupe kvalifikacija nogometaši BiH su na stadionu Ali Sami Yen, pred oko 30.000 gledalaca, poraženi od Turske sa 1:0 (1:0). Jedini pogodak postigao je Nihat Kahveci u 43. minuti.

Sedmom pobjedom u kvalifikacijama Turci su osigurali plasman na EP. Tokom cijele utakmice domaći nogometaši imali su inicijativu i stvarali prilike, dok su nogometaši BiH defanzivnom taktikom pokušavali osujetiti njihove napade. U 43. minuti Kahveci je nakon dodavanja Altintopa sa sedam metara pogodio za vodstvo i pobjedu vrijednu plasmana na EURO 2008.NFS BiH se odrekao podrške u Turskoj

Navijačka skupina BH Fanatikosi koja je jučer krenula iz Sarajeva za Istanbul, na utakmicu između naše selekcije i Turske, kako saznajemo, ostavljena je ni na nebu ni na zemlji.

Naime, turski nogometni Savez, poslao je dopis u kojem stoji da navijačima iz BiH, nije obezbijeđen ulaz na stadion. Tačnije, ne mogu dobiti karte iako su se već danima najavljivali. Kako tvrdi Nizar Altinavi, predsjednik navijačke skupine BH Fanatikosi za BiH, sve je ovo jedna velika bruka i sramota.

- Ljudi koji sjede u Savezu još jednom su pokazali svoje pravo lice. Turski Savez nas je obavijestio da ne možemo ući na stadion kao navijači BiH. Ni karte ne možemo da dobijemo. U dopisu stoji da se Nogometni Savez BiH odrekao karata za svoje navijače. Ovo nema nigdje - razočarano nam govori Altinavi, te nastavlja:

- Nemamo gdje. Ni sami ne znamo šta ćemo. Idemo da bodrimo naše momke, a oni nam okreću leđa. Ne idemo da unosimo baklje, da pravimo prekide. Idemo da gledamo našu reprezentaciju, to nam niko ne može zabraniti. Iznajmili smo kombi, sredili vize, sve sami, a onda nam se ovako vraća. Sve što imamo je smještaj, sad hoćemo li moći ući na stadion, to ne znam ni sam.
Prema njegovim riječima, obraćali su se svima, pogotovo našim sportskim radnicima koji žive i rade u Turskoj.

- Sve smo zvali. Naše bivše reprezentativce, no, rekli su da će nam pomoći. Međutim, čisto sumnajmo da ima išta od toga. Tražili smo i broj Safeta Sušića, da nam pomogne. No, nismo ga dobili. Sad, šta će se desiti vidjet ćemo. Elvir Bolić nam je obećao nekoliko karata, no, to nije dovoljno. Rekao nam je da će javiti ako bude mogao naći više. Žao mi je samo ovih momaka. Zar je teško naći 25 karata - kazao je Altinavi.

 
 
 
 
| Home | Vijesti | Galerija | Video Arhiva | Forum | BiHSoccer Tim | Marketing | Kontakt |
Izvori informacija » Dnevni Avaz i Avaz Sport » Nezavisne Novine » Oslobodjenje» Dnevni list » Glas Srpske » FSRS» NFSBiH
© All rights reserved by www.bihsoccer.com