Nikić s Malte otjerao trojicu igrača
20 Nov 2007 Mehmedalija Čović, Avdija Vršajević i Ermin Zec, zbog nediscipline na Malti odstranjeni su juče ujutro iz tabora mlade fudbalske reprezentacije BiH.

Pomenuta trojica standardnih "U-21" reprezentativaca neće konkurisati za današnju utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koju će naše nade igrati protiv Malte.

"Čović, Vršajević i Zec su prekršili moje upute i nakon što sam rekao da svi igrači moraju na spavanje, njih trojica u predviđeno vrijeme nisu bili u krevetima. To neću tolerisati i saopštio sam im da razduže stvari i napuste hotel. Ovim potezom otežao sam sebi posao, prije svega što ću biti lišen usluga Zeca, koji je protiv Velsa pokazao da se radi o izuzetno kvalitetnom igraču. Međutim, disciplina je disciplina, mora se poštovati red, bez obzira o kojem igraču je riječ", rekao je u Nikić.   

Sa druge strane, "grešnici" su mišljenja da njihov prestup nije bio za rigorozne kazne. S obzirom da su Čoviću, Vršajeviću i Zecu tokom jučerašnjeg dana bili isključeni mobilni telefoni, od njihovih menadžera saznalni smo da se radilo o kašnjenju od 15 minuta, odnosno da su se nakon šetnje gradom u hotel vratili u 23.15. Takođe, nezvanično smo saznali da je najgore prošao Zec. Prema informacijama koje smo dobili s Malte, Zec je bio u Nikićevim kombinacijama za današnji meč, ali je Nikić odlučio da kazni i njega.

Mladi bh. reprezentativci danas od 14 sati na četvrtom uzastopnom gostovanju pokušaće popraviti loš dojam s prethodna tri meča u kojima su doživjeli isto toliko poraza uz gol-razliku 0:11.

"Bez obzira na sve probleme, vjerujem da ćemo smoći snage da odigramo dobru utakmicu i konačno osvojimo i gostujuće bodove", naglasio je Nikić.  

Malta – BiH

Stadion "Hibernians Grund" u Pauli (Malta). Kapacitet: 8.000. Sudija: Karen Nalbandijan (Armenija).

MALTA: Vuds, Agius, Bartolo, Caruana, Failja, Falzon, Faruđija, P. Feneš, R. Feneš, Herera, Zamit. Selektor: Mark Miler.

BOSNA I HERCEGOVINA: Burić (Berak), Damjanović, Pandža, Papaz, Benović, Ristanić, Salčinović, Kasapović, Štilić, Perić, Jelić. Selektor: Nikola Nikić.

 
 
 
 
| Home | Vijesti | Galerija | Video Arhiva | Forum | BiHSoccer Tim | Marketing | Kontakt |
Izvori informacija » Dnevni Avaz i Avaz Sport » Nezavisne Novine » Oslobodjenje» Dnevni list » Glas Srpske » FSRS» NFSBiH
© All rights reserved by www.bihsoccer.com