2 liga FBIH: Obracun u svlacionici
20 Nov 2007 Bh. nogomet, postalo je već sasvim razvidno, ne može bez incidenata u kojima su skoro uvijek službene osobe i nogometaši.

Tako je bilo i u subotu nakon završetka utakmice posljednjeg kola jesenjeg dijela natjecanja u Drugoj ligi Federacije BiH između oraškog Hajduka i Radnika iz Lipnice, koja je završena 1:1. U službenim prostorijama se zbio incident i morala je intervenirati policija koja je i skrbila o sigurnosti službenih osoba.

"Sve što vam možemo kazati službeno je to da se incident zbio u sudačkoj svlačionici. Ondje su ušla dvojica nogometaša Hajduka i razgovarala sa glavnim sucem utakmice. Odjednom su naši pripadnici čuli galamu i udaranje. Tko je koga prvi napao, kakve su psovke upućene između njih, utvrdit će sud. Službeno kažem da su u izgredu sudjelovali Bakir B. (42) i Samir S. (34) iz Orašja i sudac Ibro M. (34) iz Tupkovića u živiničkoj općini. Sud će utvrditi potankosti oko tučnjave. Nije naše da budemo suci. Neka svoj dio radi i pravosuđe", kratko je glasilo službeno očitovanje iz MUP-a Posavske županije u Orašju.

Uspjeli smo, uvidom u zapisnik s utakmice, utvrditi da je riječ o igračima NK Hajduk Bakiru Bešireviću, aktualnom pomoćnom treneru u NK Orašje, bivšem reprezentativcu BiH i sadašnjem igraču oraškog drugoligaša, te njegovom suigraču Samiru Smajloviću, dok je sudac Ibro Mušanović.

Sudac Mušanović je policiji izjavio kako su ga njih dvojica pretukla i zbog toga je zatražio pomoć dežurnog liječnika oraške Županijske bolnice Ćazima Kraljušića, koji je utvrdio da isti ima laku tjelesnu ozljedu. Policija će kazneno procesuirati dvojicu nogometaša.             

"Izbio je sukob između suca Mušanovića i mog suigrača Smajlovića. U jednom trenutku sudac je fizički krenuo na Samira i udario ga. Pokušao sam ih razdvojiti, a on me je tada pesnicom udario u predio rebara. I ja sam otišao k liječniku i dobio uredno liječničko uvjerenje da sam dobio udarac od suca. Tužit ću ga zbog nanošenja tjelesnih ozljeda. Ne mogu da vjerujem da me je napao čovjek u sukobu koji sam želio spriječiti", kazao je Bakir Beširević.

Policija u Orašju je jučer kazala kako je u trenutku incidenta Adnan Č. (29) iz Orašja sprečavao njihove pripadnike u izvršenju sudskih radnji, te je zbog toga on priveden i stavljen pod nadzor.

 
 
 
 
| Home | Vijesti | Galerija | Video Arhiva | Forum | BiHSoccer Tim | Marketing | Kontakt |
Izvori informacija » Dnevni Avaz i Avaz Sport » Nezavisne Novine » Oslobodjenje» Dnevni list » Glas Srpske » FSRS» NFSBiH
© All rights reserved by www.bihsoccer.com