Modrica Maksima: Svi smo zasluzni za uspjeh
19 Nov 2007 Bili smo svjesni da nas niko nije uzimao kao kandidate za sami vrh, ali smo znali da to može biti naša prednost da iz drugog plana ostvarimo ono što smo na kraju i postigli. – rekao je Božičić. Fudbaleri Modriča Maxime kolo prije kraja jesenjeg dijela Premijer lige BiH osigurali su prvo mjesto. Modričani su u 14. kolu na domaćem terenu savladali Laktaše, čime su otišli na nedostižnih šest bodova viška u odnosu na svoje pratioce.

Šef stručnog štaba Modriče Slaviša Božičić ističe da su iskoristili činjenicu, da ih prije početka takmičenja niko nije uzimao kao moguće kandidate za sami vrh.

Na početku sezone nismo slovili kao ekipa koja na kraju jesenjeg dijela prvenstva može biti prva. Bili smo svjesni toga, ali smo znali da to može biti naša prednost da iz drugog plana ostvarimo ono što smo na kraju i postigli, rekao je za Oslobođenje strateg uljara i nastavio:

Od starta prvenstva spremali smo se od utakmice do utakmice. Nismo željeli ići pet koraka naprijed, već smo išli korak po korak. Pred svaki meč fokusirali smo se na ekipu protiv koje igramo. Uspjeli smo održati dobru formu kroz kompletno prvenstvo. Neminovnost je za polusezonu da svaka ekipa prođe kroz krizu. Na svu sreću mi smo imali najmanje oscilacija, a kontinuitet dobrih igara donio nam je prvo mjesto, ističe Božičić.

Prošle sezone napadač Modriča Maxime Stevo Nikolić bio je najbolji strijelac premijerligaškog takmičenja. Ove sezone, ipak, ne postiže tako često golove.

Svi igrači su se podredili kolektivu, pa tako i Nikolić. Đorđe Savić i Pereira su često bili strijelci odlučujućih pogodaka. Ipak, izdvojio bih zadnju liniju, u kojoj su izvrsno odigrali Jolović i Bogičević, mada je cijela ekipa bila na visokom nivou, kaže Božičić.

Trener Modriče kaže da je uz igrače za uspjeh zaslužan kompletan stručni štab, kao i uprava kluba.

Prvi trener Marko Stajić, trener golmana Zdravko Đurić, kao i fizioterapeut Dalibor Vujić imaju velike zasluge za sve što je Modriča ostvarila. Takođe, uprava kluba je obezbijedila sve potrebne uslove. Taj harmoničan odnos svih struktura u klubu donio je jesenju titulu, rekao je Božičić.

Sedmodnevnu prvenstvenu pauzu jesenji prvak BiH neće mnogo osjetiti, s obzirom na to da će u srijedu, 21. novembra, igrati protiv Jedinstva iz Brčkog u okviru Kupa RS. Narednog vikenda Modričani u posljednjem kolu Premijer lige BiH gostuju u Bihaću, gdje će snage odmjeriti sa Jedinstvom, koje se nalazi u nezavidnom položaju.

Nećemo se unaprijed predati. Nastojaćemo pozitivnim rezultatom zadržati razliku nad pratiocima, a pokušaćemo je i povećati, ističe Božičić.

Za susret sa Bišćanima stručni štab Modriče neće moći računati na Živkovića, Stokića i Vasiljevića
 
 
 
 
| Home | Vijesti | Galerija | Video Arhiva | Forum | BiHSoccer Tim | Marketing | Kontakt |
Izvori informacija » Dnevni Avaz i Avaz Sport » Nezavisne Novine » Oslobodjenje» Dnevni list » Glas Srpske » FSRS» NFSBiH
© All rights reserved by www.bihsoccer.com