Sergej Barbarez novi direktor reprezentacije !?
15 Nov 2007
Sastanak fudbalskih "A" internacionalaca u strajku i celnika N/FS BIH, odrzan je u utorak u Sarajevu, protekao je pod velom tajni. "Zaracene strane", sa Barbarezom, Bajramovicem, Papcem, Spahicem, Hasagicem, Grlicem, Beslijom i Milenkovicem, sa jedne i Dominkovicem, Colakovicem i Usanovicem sa druge strane, zakleli su se na sutnju.

Ipak, "Nezavisne" neslužbeno saznaju, javna je tajna da "štrajkači" žele promjene određenih stvari u i oko reprezentacije. Jedan od uzroka njihovog neigranja je Ahmed Pašalić, direktor svih reprezentativnih selekcija, čiji odlazak je još ultimativan. Međutim, pored toga, postoje još neke stvari koje su tištale i još tište potpisnike ultimativnog pisma.

"Pričali smo samo o dešavanjima u vrijeme kada su ovi igrači nosili dres reprezentacije. Niko nije pomuno aktuelnog selektora i igrače. Iznijeli su svoje stavove, održali smo korektan razgovor, a rezultate možemo očekivati nakon kompletiranja Predsjedništva i sastanka Izvršnog odbora Saveza", istakao je Ušanović poslije sastanaka.

Na pitanje kako bi se mogli realizovati zaključci sa sastanka, Ušanoviće je kratko odgovorio:

"Biće svega", ne želeći da ulazi u detalje.

I Dominković je bio "zakopčan do grla" kada je u pitanju tok razgovora sa "pobunjenicima". Naglasio je da nema vremenskih rokova kada bi Bajramović, Spahić, Hasagić, Papac... ponovo mogli obući dres BiH, dodavši da je to proces koji će trajati.

"Cilj nam je da sastanak na kraju ima apsolutno pozitivan ishod. Želimo da svi najbolji igrači budu na raspolaganju selektoru i njegovim pomoćnicima", rekao je juče Iljo Dominković, član Predsjedništva N/FS BiH, dodavši:

"Razgovarali smo sa iskusnim ljudima koji poznaju mnogo štošta. Prvi put smo čuli šta ih je mučilo. Možda su to sitnice, ali su istakli da su za njih to krupne stvari."

Izvršni odbor N/FS BiH o zaključcima sastanka čelnika N/FS BiH i osmorice internacionalaca raspravljaće nakon što se kompletira Predsjedništvo Saveza, odnosno poslije uzborne sjednice Skupštine, koja je zakazana za 7. decembar.

Barbarez novi direktor?

Sergej Barbarez, jedan od najboljih fudbalera njemačkog bundesligaša Bayer Leverkusena, decidan je u stavu da u budućnosti više neće igrati za reprezentaciju BiH. Međutim, naša fudbalska nacionalna ikona prisustvovao je sastanku u Sarajevu, a sve su glasnije špekulacije da bi se Barbarez u reprezentaciju mogao vratiti na poziciju direktora, pišu "Nezavisne" novine.

 
 
 
 
| Home | Vijesti | Galerija | Video Arhiva | Forum | BiHSoccer Tim | Marketing | Kontakt |
Izvori informacija » Dnevni Avaz i Avaz Sport » Nezavisne Novine » Oslobodjenje» Dnevni list » Glas Srpske » FSRS» NFSBiH
© All rights reserved by www.bihsoccer.com