NK Celik: Saopstenje za javnost
15 Nov 2007 Nakon današnjeg sramnog suđenja Midhata Arnautovića iz Tuzle na utakmici u Orašju, u kojoj je Čelik drastično oštećen, obraćamo se još jednom bosanskohercegovačkoj sportskoj javnosti.
Nogometni klub Čelik je klub sa bogatom tradicijom i velikim uspjesima. Klub koji na fer i korektan način dolazi do svojih pobjeda, ali u isto vrijeme i klub koji sportski podnosi poraze. Međutim ono što se danas desilo nogometašima Čelika, u utakmici 14. kola Premijer lige na gostovanju protiv Orašja, u pravom smislu je sramota za bh. nogomet.

Glavni sudija meča Midhat Arnautović, u više navrata svojim pristrasnim odlukama je oštetio Čelik.

Pomenućemo samo neke:
- Kategorično tvrdimo da penali u 9. i 18. minuti nisu postojali, što će potvrditi i video zapisi sa utakmice.
- U 78 minuti,umjesto prekršaja na igraču Čelika, Novakoviću, sudija je svirao faul za Orašje, nakon čega je postignut treči pogodak.
- Kod drugog penala u 18. minuti, umjesto da žuti karton dodijeli Džafiću, sudija je „namjenski“ žuti karton dodijelio Hasanoviću, kome je ovo treči žuti i neće moći igrati protiv Sarajeva.
- Naš igrač Zoran Novaković, je u više navrata tokom utakmice, od strane glavnog sudije Arnautovića, vrijeđan na nacionalnoj osnovi, što su mogli čuti i drugi igrači na terenu.

Nakon svega što nam se dogodilo na terenu u Orašju od strane glavnog sudije Midhata Arnautovića, pitamo se imali smisla više igrati nogomet u uslovima koji vladaju na bh terenima.

S pravom cjelokupnoj sportskoj javnosti postavljamo pitanja na koje će neko morati dati odgovore:
- Je li krajnje vrijeme da se stane sudijskoj nepravdi i mešetarima u crnom i njihovom kriminalu?
- Mogu li, imaju li snage i da li to žele, organi nogometnog saveza BiH jednom zauvijek odstraniti pojedince kojima nije mjesto u nogometu i koji samo nanose štetu bh. nogometu?
- Ko su pojedinci, grupe i sredine kojima smetaju rezultati zeničkog premijer ligaša u jesenjem dijelu lige?

Nadamo se da će nas u našim nastojanjima i zahtjevu za fer i koretnim suđenjem podržati i drugi bh. klubovi koji su slično kao Čelik osjetili nepravdu na svojim leđima.

UO NK Čelik
 
 
 
 
| Home | Vijesti | Galerija | Video Arhiva | Forum | BiHSoccer Tim | Marketing | Kontakt |
Izvori informacija » Dnevni Avaz i Avaz Sport » Nezavisne Novine » Oslobodjenje» Dnevni list » Glas Srpske » FSRS» NFSBiH
© All rights reserved by www.bihsoccer.com