Leotar - Slavija NAMJESTENA !
13 Nov 2007 Bojan Ćubović, glasnogovornik Udruženja igara na sreću Srbije, tvrdi da je utakmica Leotar - Slavija, odigrana u subotu, koja je završila rezultatom 4:3 za Leotar, namještena!
Podsjetimo, dva dana uoči utakmice kladionice u BiH, Srbiji i Crnoj Gori počele su zaprimati veliki broj uplata na spomenutu utakmicu. Najviše su se igrale teške kladioničarske igre “iz dva u jedan” s kvotom 30, “više od četiri gola u prvom poluvremenu” s kvotom 24 i “sedam i više golova na utakmici” s kvotom 24. Utakmica je završena rezultatom 4:3 (2:3), što govori da su sve odigrane spomenute kombinacije prošle.
U petak obaviješten Nogometni savez BiH

Ćubović je potvrdio da je Udruženje igara na sreću Srbije još u petak obavijestilo Nogometni savez BiH te u subotu trebinjsku policiju i Uefu, a obavljen je razgovor i s glavnim sucem sporne utakmice Senadom Ibrišimbegovićem.
“Zaprimili smo dojave iz Trebinja i Sarajeva, koje smo potom i provjerili. Veliki broj uplata u kladionicama u BiH, Srbiji i Crnoj Gori izvršen je na kombinacije “iz dva u jedan, više od četiri gola u prvom poluvremenu, te sedam i više golova na kraju utakmice. Imali smo sumnje da će utakmica Leotar - Slavija biti namještena i da će završiti rezultatom 4:3, a na kraju se pokazalo da je naša sumnja osnovana i da je utakmica namještena”, kazao je Ćubović.
Glasnogovornik Udruženja igara na sreću Srbije kazao je da je obavijestio NS BiH o svemu, ali da nije dobio nikakav odgovor.
Još u petak poslali smo prvu obavijest u Nogometni savez BiH u Sarajevo, drugu smo poslali u subotu, oko 9 ujutro, a kako nismo dobili nikakav odgovor, cijeli dan smo pokušavali telefonski kontaktirati Nogometni savez BiH, ali bezuspješno. Obavijestili smo i trebinjsku policiju kojoj smo objasnili sve što se dogodilo. Sve smo to uradili do početka utakmice, a jedino smo Uefi poslali dopis nakon utakmice. Čak smo prije početka susreta razgovarali i s glavnim sucem koji nam je kazao da on ništa o tome ne zna te da će normalno suditi utakmicu”, izjavio je Ćubović.
Zanimljivo, u Nogometnom savezu BiH ni jučer nisu mogli potvrditi da su dobili obavijest od Udruženja iz Srbije.
Sumnjali i na Posušje - Orašje

Osim utakmice Leotar - Slavija, Ćubović tvrdi da je planirana namještaljka utakmice Posušje - Orašje, koja je odigrana jučer. Na taj par izvršeno je puno uplata na kombinaciju “iz dva u jedan”.
Da. Većina onih koji su uplaćivali listiće vezali su ta dva para. Kontaktirali smo nogometni klub Posušje za koje moram reći da su vrlo korektno postupili i potvrdili da apsolutno nema govora o namještaljci te da će oni igrati na pobjedu što se na kraju i dogodilo. E sad, jesu li to uradili zato što se ranije pojavila informacija o namještaljci, ne mogu znati”, kazao je Ćubović.
Upravo zbog ranog “odašiljanja” informacije u eter, kladionice nisu izgubile puno novca.
“Na većini uplaćenih listića bila su ta dva para pa su prošli samo oni koji su igrali na Leotar - Slavija i naravno koji su uz tu utakmicu pogodili i neke druge parove koje su odigrali”, potvrdio je Ćubović.
Kladionice su isplatile dobitke u vrijednosti oko 150.000 do 200.000 eura igračima koji su se kladili na utakmicu Leotar - Slavija, a da je susret Posušja i Orašja bio namješten procjenjuje se da bi kladionice izgubile oko dva milijuna eura.

Kamera razotkrila igrače Leotara

Sigurnosna kamera kladionice Mozzart u Trebinju snimila je pojedine igrače Leotara kako se klade na svoju utakmicu sa Slavijom, i to upravo na kombinacije koje su se kasnije i ostvarile.
Da. Igrači su snimljeni, ali ne mogu vam reći o kojima je riječ. Nadležna tijela bi se trebala pozabaviti time. Te snimke sigurno neće dospjeti u javnost jer će se vjerojatno koristiti kao dokazi u istrazi”, kazao je Bojan Ćubović.
Iz izvora bliskih trebinjskom klubu saznali smo da je lako moguće da su se igrači odlučili na takav potez zbog vrlo lošeg financijskog stanja u kojem se klub nalazi.

Uplate u Srbiji, Crnoj Gori i BiH

Najviše uplata na sporne utakmice bilo je u poslovnici srpske kladionice Mozzart u Trebinju te u poslovnici kladionice Sporting u Nikšiću, kao i u gotovo svim kladionicama u Srbiji.

Nema potvrde iz NS-a

Iz Nogometnog saveza BiH tijekom jučerašnjeg dana nismo mogli dobiti potvrdu da je u krovnu organizaciju bh. nogometa stigao dopis od Udruženja igara na sreću Srbije. Prvi čovjek NS-a Iljo Dominković u petak i subotu bio je na sastancima u Uefi.
Bio sam u Ženevi i ne znam trenutačno je li u Savez stigao nekakav dopis. Nemam nikakvih informacija o toj utakmici. Imamo službene osobe koje će podnijeti izvješće i navesti ako nešto nije bilo u redu. Sve ostalo su nagađanja bez dokaza”, kazao je Dominković.

Priopćenje Slavija

U povodu neargumentiranih optužbi da je naš klub sudjelovao u nekim nečasnim i nesportskim radnjama u utakmici s Leotarom iz Trebinja, odigranoj u subotu, s najvećim gnušanjem to odbacujemo. Žao nam je što naša mlada ekipa nije u tom momentu uspjela zadržati prednost i što je na kraju poražena. To je možda razumljivo kada se zna da nam je nedostajala nekolicina prvotimaca zbog žutih kartona. Očigledno da taj naš mladi tim nije uspio izdržati pritisak važnosti utakmice.
Obavještavamo sportsku javnost i da su nam se u tom susretu teže ozlijedila trojica igrača - Regoje, Spalević i Jovanović.
Nogometni klub Slavija mukotrpno i teško stvarao je ugled da bi ga sada na takav način uništavao. To nećemo nikome dopustiti. Za naš klub su najmjerodavnija izvješća službenih osoba prisutnih u Trebinju. Oni su u svemu što su vidjeli i što se događalo na spomenutoj utakmici izvijestili tijela saveza. Ne možemo i nećemo sudjelovati u bilo kakvim prljavim i nesportskim igrama, a neargumentirane optužbe najodgovornije odbacujemo.

Priopćenje Leotar

Zaista smo iznenađeni medijskom hajkom koja se digla oko spomenute utakmice, a navodno je to uradilo Udruženje kladionica s prostora bivše Jugoslavije. Odgovorno tvrdimo, što se tiče FK Leotar - Trebinje, kako je na ovoj utakmici sve bilo regularno i da smo teškom mukom došli do pobjede. Kao dokaz koliko smo kao klub čisti u svemu ovome predlažemo Udruženju kladionica da svaki dobitni tiket na kojem se nalazi par Leotar - Slavija bude storniran i poništen. Budite sigurni da FK Leotar takvim potezom kladionica neće biti oštećen. Budući da se u priopćenju Udruženja kladionica kaže da imaju neke videosnimke iz njihovih poslovnica, u interesu nam je da nam iste dostave kako bi nadležna tijela kluba, u slučaju da utvrde kako je bilo nesportskog ponašanja igrača Leotara, mogla disciplinski postupiti prema svojima igračima.
Nadamo se da je svima poznato da je sa svake utakmice jedino mjerodavno izvješće službenih osoba koje u ovom slučaju nisu imale nikakvih primjedbi. Ne bismo željeli da bilo tko shvati ovo priopćenje kao nekakvo pravdanje ljudi koji vode FK Leotar, jer nemamo nikakve potrebe za istim i upravo smo zbog toga Udruženju kladionica dali ovim putem prijedlog. Jer, zasigurno znamo da s tim potezom kladionica FK Leotar ne bi bio oštećen.
 
 
 
 
| Home | Vijesti | Galerija | Video Arhiva | Forum | BiHSoccer Tim | Marketing | Kontakt |
Izvori informacija » Dnevni Avaz i Avaz Sport » Nezavisne Novine » Oslobodjenje» Dnevni list » Glas Srpske » FSRS» NFSBiH
© All rights reserved by www.bihsoccer.com