Potpisnici se sada zovu !
05 Nov 2007 Pitajte Muzurovića zašto nas nije htio zvati protiv Mađarske kada smo imali neke šanse da se plasiramo na prvenstvo, nego sad! Bože sačuvaj. Ne mogu da vjerujem da se ovo dešava. – komentirao je Emir Spahić najavljeni Muzurovićev poziv. Šta god napisali, rekli ili prokomentarisali o nogometnoj reprezentaciji BiH bilo bi suvišno. Potpisali, nepotpisali, Fanatikosi, ovi drugi, novinari, igrači, menadžeri, čelnici Saveza, direktori, generalni sekretari, selektori, svi su već ispričana priča, pa čak i onda kada se pojave nove informacije u kojima se govori zvaće se ovi, neće se zvati oni... Nema više smisla ismijavati javnost. Naime, selektor Fuad Muzurović je najavio da će za meč protiv Turske pozvati Emira Spahića, Kenana Hasagića, Sašu Papca, Zlatana Bajramovića?

Podsjetimo, svi pomenuti su izjavili da neće se odazvati u ovom kvalifikacijskom ciklusu, ali da su imali namjeru pojaviti se na okupljanju uoči mečeva protiv Mađarske i Moldavije. Međutim, tada nisu dobili poziv, a sada će ga, kada je sve gotovo i kada nam je preostala jedna utakmica do kraja, napokon dobiti, a nekako smo uvjereni da ga neće prihvatiti. I tada će opet krenuti međusobna optuživanja...

Emir Spahić, nogometaš moskovskog Lokomotiva, bio je nemalo iznenađen kada smo mu saopštili vijest kako će mu selektor Muzurović poslati poziv.

Sada!, burna i puna iznenenađenja bila je prva reakcija Spahića, koji je u ranijim razgovorima za Oslobođenje rekao da se neće odazivati na reprezentativna okupljanja u ovom kvalifikacijskom ciklusu.

Pitajte Muzurovića zašto nas nije htio zvati protiv Mađarske kada smo imali neke šanse da se plasiramo na prvenstvo, nego sad! Bože sačuvaj. Ne mogu da vjerujem da se ovo dešava, kaže Spahić i najavljuje kako će se posavjetovati sa Papcem, Hasagićem, Bajramovićem oko toga šta će uraditi. Ipak, Spahić nam nije mogao reći da li će se pojaviti na okupljanju ili ne, ukoliko dobije poziv, ali nam je priznao kako mu sve liči na okretanje javnosti protiv njega i njegovih kolega, što mu se nimalo ne sviđa.

Također, rekao je da nije upoznat sa informacijom da će se u Sarajevu održati sastanak između potpisnika pisma i čelnika Saveza te da za to prvi put čuje.

Ako je to organizovano, onda meni niko ništa nije rekao, u što sumnjam, kazao nam je Spahić. Podsjetimo, u utorak će zasjedati Izvršni odbor N/FS BiH koji će raspravljati o izvještaju selektora nogometne selekcije BiH Fuada Muzurovića, kojem je, ne tako davno, sugerisano da u reprezentaciju zove potpisnike peticije. Ipak, on nije to učinio, jer je želio da se oni njemu prvi jave, s obzirom na to da ih je zvao kada je postao selektor. Zašto je sada najavio da će ih zvati i to za posljednju utakmicu kvalifikacija, a nije ih zvao ranije?
 
 
 
 
| Home | Vijesti | Galerija | Video Arhiva | Forum | BiHSoccer Tim | Marketing | Kontakt |
Izvori informacija » Dnevni Avaz i Avaz Sport » Nezavisne Novine » Oslobodjenje» Dnevni list » Glas Srpske » FSRS» NFSBiH
© All rights reserved by www.bihsoccer.com