Povratak potpisnika pisma !?
05 Nov 2007 Selektor Fuad Muzurović ponovo će u reprezentaciju pozvati neke od potpisnika pisma protesta protiv čelnika Fudbalskog saveza BiH. Na spisak kandidata za posljednji meč kvalifikacija za EURO 2008., protiv Turske u Istanbulu 21. novembra, Muzurović će skoro sigurno uvrstiti bivšeg kapitena Zlatana Bajramovića, golmana Kenana Hasagića, Sašu Papca i Emira Spahića.

Provjereni igrači

- Pred meč sa Norveškom kontaktirali smo sa njima, a i poslije. Vjerovatno ću im uputiti pozive. Ko od njih želi, neka se odazove. Bit će mi drago, jer je riječ o kvalitetnim i provjerenim igračima - rekao nam je Muzurović.

Spisak će, kako je dodao, objaviti iduće sedmice, u srijedu ili četvrtak. Kaže da razmišlja i o nekim novim imenima te da sa saradnicima Ištukom, Sredojevićem i Prljačom rješava posljednje detalje vezane uz početak i program priprema.

Na molbu da prokomentariše sve učestalije špekulacije da će mu, nakon pet uzastopnih poraza, meč u Turskoj biti posljednji na klupi reprezentacije, Muzurović je odgovorio:

Kostur tima

- Imam ugovor na godinu plus dvije. Dobio sam zadatak da napravim kostur tima za iduće kvalifikacije. Mislim da imamo dobru grupu igrača od koje bi se, ako se vrate Bajramović, Hasagić, Papac, Spahić i drugi, mogla napraviti odlična reprezentacija.

Što se tiče mene, ne opterećujem se time. Nakon meča s Turskom, napravit ću analizu i predati izvještaj Upravnom odboru pa neka se oni određuju o tome. Istina je da bih volio nastaviti započeti posao - zaključio je Muzurović.

Nadam se da ću ići u Durban

U južnoafričkom gradu Durbanu 25. novembra održat će se žrijeb kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. godine. Bosna i Hercegovina je, nažalost, iz treće ispala u četvrtu jakosnu grupu.

- Nadam se da ću ići u Durban, jer bih kao selektor trebao biti tamo. Bilo bi mi drago da smo ostali u trećoj grupi, ali nam se desilo to što se desilo. Mislim da bi pred naredne kvalifikacije bilo najvažnije da napravimo pozitivno i dobro okruženje oko Saveza i reprezentacije, jer samo tako možemo očekivati da igrači na terenu naprave dobar rezultat u kontinuitetu - rekao je Muzurović.
 
 
 
 
| Home | Vijesti | Galerija | Video Arhiva | Forum | BiHSoccer Tim | Marketing | Kontakt |
Izvori informacija » Dnevni Avaz i Avaz Sport » Nezavisne Novine » Oslobodjenje» Dnevni list » Glas Srpske » FSRS» NFSBiH
© All rights reserved by www.bihsoccer.com