Priopcenje NK „STANIC KRESEVO“ povodom prekida utakmice protiv "GOSK"-a
30 Oct 2007

Nogometni klub „Stanić Kreševo“ je, povodom prekida prvenstvenog susreta 12. kola Prve nogometne lige FBiH, uputio priopćenje za javnost u kojem stoji:

„Skandalozna odluka glavnog suca Adnana Pervana da prekine susret u 63. minuti pri rezultatu 0:0 i pri potpunoj dominaciji domaćih, a zbog navodnog 'pljuvanja' nekog od igrača iz Kreševa navodi nas na samo jedan mogući scenarij. Ali, zbog cjelokupne javnosti iznijet ćemo sve zakulisne igre koje su se vodile prije utakmice, a i 'obećanje' suca Pervana, tonski snimljeno, kako će prekinuti utakmicu u slučaju bilo kakvog naguravanja.

         Izgleda da je scenarij iz Gabele, čiji je redatelj Pero Pavlović, predsjednik ovog kluba, već primijenjen prije nekoliko kola u duelu ove ekipe i momčadi SAŠK 'Napretka', a podatak da se momčad 'Rudara' iz Kaknja, nakon napuštanja terena, čak 20 minuta morala zadržati u svlačionici, da bi utakmicu završili, naravno porazom, potvrđuje nepisano pravilo: GOŠK mora biti prvak!

         Ulogu glavnog glumca preuzeo je dobro poznati Adnan Pervan, kontroverzni sudac iz Sarajeva. Nakon rezultata koji gostima iz Gabele nije odgovarao, nakon što su domaći stvorili pet-šest stopostotnih prigoda, nakon što je 'morao' (nekoliko pogibeljnih startova) isključiti gostujućeg igrača s brojem 6, Pervan je shvatio da bi domaći mogli pobijediti, a to se nije uklapalo u scenarij. Kako se ništa ne bi prepustilo slučaju, Pervan je odlučio zbog verbalnog duela Mašića s protivničkim igračem broj 6 i našeg igrača poslati u svlačionicu.

         U gužvi koja se nakon toga stvorila na terenu, sudjelovala su 22 igrača, kao i nekoliko igrača s klupe, ali se Pervan drži scenarija i isklučuje još jednog našeg igrača, Danijela Barića. Zašto? Ne znamo!

         Vrhunac lakrdije desio se nakon toga: Pervan odlazi do delegata i, u pratnji policije, odlučuje prekinuti susret, navodno zbog toga što ga je netko od domaćih igrača pljunuo. Neshvatljivo i skandalozno!

         Zbog cjelokupne javnosti i želje da se vidi što je istina, od nadležnih institucija tražimo da se pregleda snimka susreta do 63. minute, objasni razlog prekida utakmice, te da se nadležne institucije očituju o činjenici da se krupni incidenti već treći put ove sezone događaju upravo na GOŠK-ovim susretima.

         Nas interesira istina, mi nismo ekipa koja traži pomoć od sudaca, kontrolora i sličnih, mi samo želimo igrati pošteno. Ako tražimo previše, recite nam, jer 500-tinjak gledatelja koji su bili nazočni susretu protiv GOŠK-a ne zaslužuje gledati utakmice u kojima je pobjednik uznaprijed poznat.

 
 
 
 
| Home | Vijesti | Galerija | Video Arhiva | Forum | BiHSoccer Tim | Marketing | Kontakt |
Izvori informacija » Dnevni Avaz i Avaz Sport » Nezavisne Novine » Oslobodjenje» Dnevni list » Glas Srpske » FSRS» NFSBiH
© All rights reserved by www.bihsoccer.com