Nismo se odrekli borbe za prvo mjesto
18 Oct 2007 Iskusni fudbaler Sarajeva Almir Turković nastavlja sa kvalitetnim partijama i u ovoj sezoni. U derbiju protiv Željezničara bio je ponajbolji pojedinac, pruživši ponovo primjer mlađim igračima kako se bori za svoj klub. Turković je vješto kontrolisao loptu, gradio igru bordo sastava i još jednom obilježio vječiti derbi.


"Želio bih da što prije bude poznata situacija sa šefom stručnog štaba jer je žalosno da smo skoro mjesec dana bez njega. Svima koji vole Sarajevo biće lakše kada se riješi ovaj problem. Navijači i javnost su na strani Husrefa Musemića, a fudbaleri su tu da igraju najbolje što mogu. Nama nije detaljno objašnjena suština nesporazuma. Potrebno je sjesti za sto i postići dogovor u interesu svih. Kao što smo slavili kada se prošao Genk, tako moramo zajednički prevazići rezultatsku krizu", kaže Turković, i nastavlja:

"Neki su pominjali bojkot igrača prema treneru kao razlog neuspjeha u dosadašnjem toku sezone, ali to je besmisleno. Debakl od Basela sa 6:0 je uzrokovan neigranjem sedam standardnih prvotimaca. Mladi golman Irfan Fejzić je stao na gol u najtežem mogućem trenutku i nije se snašao. To se odrazilo na nesigurnost ekipe u susretima sa Travnikom i Modriča Maximom."

Turković smatra da visok poraz od Basela u revanš susretu prvog kola Kupa UEFA nije tragedija i da je Sarajevo zabilježilo najveći uspjeh na međunarodnoj sceni.

"Švajcarska ekipa je pobjeđivala Manchester United, Juventus, Deportivo posljednjih godina. Ne možemo se porediti sa Baselom, koji ima veliki broj pomoćnih terena, a Sarajevo, uz Željezničar ima najslabije uslove za rad. Juče smo vježbali na pomoćnom terenu Koševa, po blatu."

Naš sagovornik ističe da se koševski premijerligaš nije odrekao borbe za prvo mjesto, mada je imao puno kikseva na domaćem terenu sa kojeg je Modriča Maxima odnijela sva tri boda (2:4), dok su mečevi sa Slavijom (1:1) i Širokim Brijegom (2:2) završeni remijem.

"Modričani su favorit i vidjećemo kako će se nositi sa tom ulogom. U subotu ćemo ići na pobjedu protiv Leotara, koji dolazi rasterećen na Koševo, gdje će imati sve uslove za nadigravanje. Imamo težak raspored do kraja prvog dijela prvenstva", izjavio je Turković, i dodao da aktuelni prvak ima velike ambicije, kako u Premijer ligi, tako i u Kupu BiH.

 
 
 
 
| Home | Vijesti | Galerija | Video Arhiva | Forum | BiHSoccer Tim | Marketing | Kontakt |
Izvori informacija » Dnevni Avaz i Avaz Sport » Nezavisne Novine » Oslobodjenje» Dnevni list » Glas Srpske » FSRS» NFSBiH
© All rights reserved by www.bihsoccer.com