Muzurović: Slišković je prokockao EP
27 Sep 2007

Selektor nogometne reprezentacije BiH Fuad Muzurović danas će saopštiti spisak kandidata za kvalifikacijske mečeve koje će naša selekcija u oktobru igrati protiv Grčke i Norveške.
Kako je selektor, dan prije otkrivanja karata za Grke i Norvežane, saopštio, na spisku neće biti velikih iznenađenja:


Računam na provjerene snage, kazao je i naglasio da će pozivi vjerovatno otići i u ruke nekolicini novih igrača, koji su pak provjereni igrači. Ime jednog novajlije smo saznali, a radi se o Samiru Merziću, nekadašnjem igraču Veleža, koji već nekoliko godina igra u Češkoj. Merzić je ove sezone standardni član Teplica, koje su vodeće u Gambrinus ligi.

Merzić igra na oba boka (igra u odbrani, op.a), pratili smo njegove igre protekli period i zaslužio je poziv, rekao je Muzurović za b>Oslobođenje, a čak ni na insistiranje nije htio otkriti ime drugog novajlije.

Radi se o odličnom igraču, sa kojim još razgovaram, ali mislim da će biti u redu. Zamolio me da ništa ne govorim prije objavljivanja spiska, riječi su selektora Muzurovića.

Ipak, prema nekim našim procjenama, gotovo pa smo sigurni da će poziv otići u ruke stoperu austrijskog Mattesburga Adnanu Mravcu, koji igra u odličnoj formi i kojeg Muzuroviću mnogi preporučuju. Međutim, za potvrdu ove informacije moraćemo sačekati današnji spisak selektora Muzurovića, na kojem bi se trebao naći i napadač njemačkog Hofenhaima Sejad Salihović, nekadašnji mladi reprezentativac BiH.

Muzurović nam je najavio i to da će pojedinci, koji su bili u kadru za mečeve protiv Mađarske i Moldavije, otpasti za Grke i Norvežane.

Treba biti realan pojedinci se neće naći na spisku. Moj stručni štab je u zadaću dobio stvaranje reprezentacije i moram reći: Nisam ja izgubio šanse za odlazak na EP, već moj prethodnik, zbog čega je uostalom i smijenjen. Podnio sam izvještaj o dosadašnjim kvalifikacijama, a nakon svega ću podnijeti novi sa planom za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Uostalom, ne trebaju mi pojedinci držati prodiku o moralu i govoriti o tome kako bih se ja trebao povući. Iskreno žalim zbog prilika koje smo propustili u mečevima protiv Mađarske i Moldavije, ali da smo kojim slučajem postigli gol, niko nas ne bi mogao prozivati, a moram sa žaljenjem istaći kako nam je protiv Moldavije bila itekako potrebna podrška navijača, koja je izostala. Ne kaže se džaba: Navijači su 12. igrač, a taj igrač nam je nedostajao, kaže selektor i dodaje kako na današnjoj pres konferenciji neće podleći pritisku kao prošli put, kada je zbog provokativnih pitanja napustio prostoriju.

Spreman sam na sve vrste provokacija i znam da će ih biti, tvrdi Muzurović, koji će na spisak reprezentativaca ponovo uvrstiti Branislava Krunića, koji je zbog povrede propustio mečeve protiv Hrvatske, Mađarske i Moldavije, te Veldina Muharemovića, koji je zaigrao za Sarajevo nakon dugotrajnog oporavka.

Također, na spisku će biti i Zvjezdan Misimović te Mirko Hrgović, koji nisu imali pravo nastupa u meču protiv Moldavije.

 
 
 
 
| Home | Vijesti | Galerija | Video Arhiva | Forum | BiHSoccer Tim | Marketing | Kontakt |
Izvori informacija » Dnevni Avaz i Avaz Sport » Nezavisne Novine » Oslobodjenje» Dnevni list » Glas Srpske » FSRS» NFSBiH
© All rights reserved by www.bihsoccer.com