Ivan Katalinić bi mogao na klupu BiH
24 Sep 2007

Ivan Katalinić mogao bi iduće godine preuzeti dužnost izbornika nogometne reprezentacije BiH – saznaje Dnevni list.

Iako će sudbina aktualnog izbornika Fuada Muzurovića dosta ovisiti o rezultatima tri sljedeće utakmice, s Norveškom, Grčkom i Turskom, informacijom da bi hrvatski stručnjak početkom iduće godine mogao postati vrlo ozbiljan kandidat za novog šefa struke, neslužbeno barataju u Nogometnom savezu BiH.

Nezadovoljni Muzurovićem

Nakon završetka kvalifikacijskog ciklusa za EP 2008. Izvršni odbor NS-a razmatrat će hoće li u kvalifikacije za SP 2010. ući s Muzurovićem, a s obzirom da izbornik trenutačno trpi kritike vodećih ljudi Saveza, dojam je da bi Odbor mogao razmatrati pitanje “s kim i kako dalje”. Očito je da Savez nije jedinstven oko Muzurovićeve pozicije još od njegova izbora, o čemu svjedoči i ugovor na “godinu plus dvije”, a ne na tri kako je prvotno tražio sarajevski strateg. Nezadovoljstvo Saveza naglo se pojačalo posljednjim porazima od Mađarske i Moldavije, što je ocijenjeno kao neuspjeh, a čelnici NS-a u javnost su izašli s oštrim kritikama na račun stručnog stožera.

Izrazio želju za vođenjem bh. vrste

Katalinić je još u studenome prošle godine izrazio želju za vođenjem reprezentacije BiH, a aplicirao je i na natječaj koji je objavio Nogometni savez. No, iako je prošao u uži krug kandidata, nije dobio povjerenje, najvjerojatnije zbog nacionalnog ključa po kojem su oformljeni stručni stožeri svih reprezentativnih uzrasta.

Katalinić bi bio izbornik da prije Muzurovića nije bio Slišković, kazao je naš izvor u krovnoj organizaciji bh. nogometa navodeći kako bi bilo nezgodno da dva puta za redom bude izabran Hrvat. No, ako Izvršni odbor krajem godine ocijeni da Muzurović nije rješenje za kvalifikacije za SP 2010., Katalinić bi mogao upasti u prvi plan.

Bio bi vrlo ozbiljan kandidat, poručio je naš izvor blizak vrhu Nogometnog saveza.

Jake reference

Ivan Katalinić je najtrofejniji trener Hajduka otkako se igra HNL. Sa splitskim Bilima osvojio je dva naslova prvaka (1993./1994. i 1994./1995.), dva kupa Hrvatske (1992./1993. i 1994./1995.), a najveći uspjeh ostvario je u sezoni 1994./1995. kada je s Hajdukom dogurao do četvrtfinala Lige prvaka u kojem je poražen od Ajaxa, budućeg prvaka Europe.

Bio je i član stručnog stožera hrvatske reprezentacije na EP-u 1996. (Engleska) i SP-u 1998. (Francuska) kada su Vatreni pod vodstvom Ćire Blaževića osvojili broncu, a asistirao je i Mirku Joziću na SP-u 2002. u Japanu i Koreji. Dva puta je bio i kandidat za izborničku dužnost reprezentacije Hrvatske, nakon Jozićeve i nakon Kranjčareve ere. A spominjao se i kao mogući izbornik Makedonije, prije nego što je tu dužnost dobio Srećko Katanec.

Krajem prošle godine bio je u najozbiljnijim kombinacijama da preuzme reprezentaciju BiH, ali Nogometni savez povjerenje je odlučio dati Fuadu Muzuroviću. Trenutačno obnaša dužnost trenera federalnog prvoligaša GOŠK-a iz Gabele.

 
 
 
 
| Home | Vijesti | Galerija | Video Arhiva | Forum | BiHSoccer Tim | Marketing | Kontakt |
Izvori informacija » Dnevni Avaz i Avaz Sport » Nezavisne Novine » Oslobodjenje» Dnevni list » Glas Srpske » FSRS» NFSBiH
© All rights reserved by www.bihsoccer.com