BiH prvak večeras igra protiv Bazela
20 Sep 2007

Fudbaleri Sarajeva večeras će s početkom u 20 sati igrati četvrti evropski meč ove sezone na Koševu. U prvom susretu prvog kola Kupa UEFA našem će se prvaku suprotstaviti ekipa evropskog renomea, švicarski Bazel.
Mada im posljednje igre i rezultati, a posebno činjenica da Sarajevo nije pobijedilo već više od 40 dana, ne idu u prilog, na Koševu tvrde da nisu bez šansi.

Izlazak iz krize

- Čini mi se da smo prerano otpisani i u tome vidimo našu najveću šansu. Pokušat ćemo se suprotstaviti Bazelu i najaviti izlazak iz krize. Ova ekipa može i mora bolje - rekao je trener Sarajeva Husref Musemić.
Stručni štab i igrači našeg prvaka nekoliko su puta gledali utakmice Bazela. Dojam je da se radi o vrlo jakoj ekipi, ali ne i nepobjedivoj.
- Bazel je ofanzivan tim, koji se brzo transformiše u napad. To im je najjača strana. Naravno, imaju i mana. Odbrana im je slabiji dio tima. Kvalitetni su, ali i mi imamo kvalitet, inače ne bismo bili ovdje. Bilo bi dobro da smo pobijedili Široki Brijeg. Igrači bi dobili više samopouzdanja, ali vjerujem da će večeras dati sve od sebe - dodao je Musemić.
Dok se Alaim još nije oporavio, ekipa Sarajeva bit će pojačana ozdravljenim Babićem i Muharemovićem, čijim će povratkom Musemić imati malo više prostora za kombinacije. Ipak, trener Sarajeva kaže da će njegova ekipa početi u sličnom sastavu kao i u susretu protiv Genka.

Jaka vezna linija

- Bazel igra sa pet fudbalera u sredini. Suprotstavit ćemo im se na isti način: jačom veznom linijom i čekat ćemo svoju šansu - kaže Musemić.
Kao i uoči dosadašnjih evropskih susreta, ekipa Sarajeva dočekat će meč na Koševu u karantinu.

M. T.

Potpuna podrška Musemiću

Na novinarsko pitanje da li mu se nakon posljednjih rezultata zaljuljala stolica, Musemić je rekao da bi prihvatio sve što je u interesu kluba, pa i otkaz, dok se na njegov odgovor nadovezao direktor Sarajeva Nihad Baljak:
- Ne znam odakle takve glasine. Husref Musemić ima punu podršku Uprave kluba bez obzira na ishod mečeva s Bazelom - rekao je Baljak.

Poziv navijačima

Posljednje dvije evropske utakmice Sarajevo je igralo pred punim stadionom. Nakon posljednjih razočarenja, postavlja se pitanje da li će tako biti i večeras.
- U posljednje je vrijeme bilo dosta utakmica, ljudi su možda i zasićeni, ali pozivam sve one koji vjeruju u ove igrače da dođu. Njihova će nam podrška mnogo značiti - kazao je Musemić.

 
 
 
 
| Home | Vijesti | Galerija | Video Arhiva | Forum | BiHSoccer Tim | Marketing | Kontakt |
Izvori informacija » Dnevni Avaz i Avaz Sport » Nezavisne Novine » Oslobodjenje» Dnevni list » Glas Srpske » FSRS» NFSBiH
© All rights reserved by www.bihsoccer.com