Pristup igrača daje snagu i nadu
18 Sep 2007

Mada će ta utakmica vjerovatno još dugo ostati u njihovom sjećanju, fudbaleri Sarajeva nemaju vremena žaliti za bodovima koje su izgubili protiv Širokog Brijega.
U četvrtak na Koševu u prvom kolu Kupa UEFA gostuje švicarski Bazel što bi, ako sve bude išlo po željama bordo tima, moglo prelomiti sezonu. Ne treba puno govoriti o tome šta bi Sarajevo dobilo ako prođe Bazela, ali je, prije svega, potrebno igračima vratiti samopouzdanje koje im je u subotu vjerovatno dodatno palo.

Želim pomoći

- Po onome što vidimo kod igrača, utakmica sa Širokim Brijegom nije ostavila puno traga na nas. Fudbaleri su željeli mnogo, ali nismo imali sreće da dođemo do uspjeha. Pristup je bio puno bolji nego ranije, što nam daje nadu i snagu da u četvrtak odigramo dobru utakmicu - kaže pomoćni trener Sarajeva Abdulah Oruč.
Trener Husref Musemić polaže dosta nade u povratak Veldina Muharemovića. U trenucima kada Sarajevu ne ide baš najbolje, ozdravljenje ponajboljeg igrača dalo bi veliki podstrek ekipi pred tako važan meč.
Muharemović je izrazio želju da igra protiv Bazela, ali konačna odluka nije samo na njemu.
- Želim pomoći ekipi u ovim teškim trenucima, ali ako doktori budu smatrali da još nisam potpuno spreman za nastup, onda ću morati još sačekati. Ipak je zdravlje na prvom mjestu. Danas ću razgovarati sa ljekarima i čuti njihovo mišljenje.
Radim s ekipom, vratio sam formu i psihički sam spreman. Jedino ostaje pitanje smijem li udarati loptu glavom - kaže Muharemović.

Alaim neizvjestan


Kako kaže Oruč, razmišljalo se o tome da Muharemović nastupi s maskom. Međutim, pošto takva praksa na ovim prostorima još nije zaživjela, bilo bi potrebno naručiti masku po tačno određenim mjerama i otići u inozemstvo, a za takve komplikacije trenutno nema vremena.
Babić se oporavio i bit će u konkurenciji za meč, ali Muhamed Alaim još nije potpuno ozdravio i postavlja se pitanje da li će moći braniti u četvrtak.
Ekipa će do meča s Bazelom vjerovatno ponovo otići u karantin, gdje će igrači sa stručnim štabom moći ponovo pogledati utakmice svog protivnika. Trenirat će se samo jednom na dan, kako bi se igrači osvježili.

Cijene kao i do sada

Prodaja ulaznica za utakmicu s Bazelom počet će u srijedu, dan uoči susreta na Koševu. Kako kažu u klubu, cijene će ostati iste kao i do sada, 5 KM za sjevernu i istočnu, a 10 KM za zapadnu tribinu. Najavljen je i dolazak navijača Bazela, koji će moći kupiti ulaznice za jug po cijeni od 10 KM.
- Ponovo pozivamo naše navijače da kupuju ulaznice kod ovlaštenih prodavača koji će nositi akreditacije. U tu svrhu otvorit ćemo desetak punktova - kaže direktor FK Sarajevo Baljak, koji je dodao da će biti štampan dovoljan broj ulaznica.

 
 
 
 
| Home | Vijesti | Galerija | Video Arhiva | Forum | BiHSoccer Tim | Marketing | Kontakt |
Izvori informacija » Dnevni Avaz i Avaz Sport » Nezavisne Novine » Oslobodjenje» Dnevni list » Glas Srpske » FSRS» NFSBiH
© All rights reserved by www.bihsoccer.com