Ni sanjao nisam da možemo izgubiti
14 Sep 2007

Dan nakon poraza od Moldavije, selektor Fuad Muzurović nije bježao poput mnogih. Javio se na poziv i nije se ustručavao odgovarati na novinarska pitanja.
- Nemam razloga da se skrivam i bježim. Možda smo trebali sazvati konferenciju za novinare i sastati se - rekao je Muzurović na početku razgovara.

Neočekivan krah

Ni jutro nakon Moldavije nije donijelo poboljšanje raspoloženja. Neočekivani krah ostavio je traga.
- Teško mi je palo, moram priznati. Ni u snu nisam očekivao da možemo izgubiti. Očekivali smo pobjedu. Međutim, neke se stvari nisu poklopile. Bilo je prilika, ali je realizacija zakazala. Ni igra nije bila zadovoljavajuća.
Možda je sve krenulo nizbrdo nakon što smo izgubili od Hrvatske poslije niza od tri pobjede. Poslije utakmice sa Hrvatima, dio medija se okrenuo protiv nas. Atmosfera se počela mijenjati - smatra Muzurović.
Osjetilo se da ekipa na terenu nije onaj kolektiv koji je ginuo za pobjede nad Norveškom, Turskom i Maltom.
- Ne može se reći da igrači nisu željeli. No, nije bilo onakvog naboja. Ne znam zašto, jer su na treninzima uoči utakmice nagovještavali da će biti tako. Sigurno je veliki hendikep bilo neigranje Misimovića, koji je pravi znalac i uvijek ima ideju i pas za realizaciju - govori Muzurović.
Selektor je ukazao puno povjerenje Zajki Zebi, koji mu se na terenu nije odužio na pravi način.
- Očekivao sam više. Zeba je kvalitetan igrač. Na ovoj utakmici nije pokazao ono što je, naprimjer, uradio protiv Turske. Ono što smo željeli od njega, nije došlo do izražaja. Nije preuzeo odgovornost na sredini terena i kontrolu lopte - objašnjava Muzurović.

Sve naše slabosti

Mađarska i Moldavija otkrile su sve naše slabosti. Dva su nas poraza udaljila od borbe za dva mjesta koja vode na evropsku smotru iduće godine u Austriji i Švicarskoj. Prelagano i prejeftino smo ispali iz trke.
- Sigurno bi bilo vedrije da smo ostali uz bok vodećima. Ovako su na površinu isplivale sve naše slabosti. Treba biti iskren i reći da smo u prve tri utakmice imali sreće. Sada, kada su nam bodovi bili potrebniji, sreća nas je napustila. Pogađali smo prečke, stative, fulali iz čistih pozicija. Muslimović se silno želio iskupiti za promašaje iz Mađarske, ali je samo sebi stvorio dodatni pritisak i nervozu - kaže Muzurović.

A. NOVALIJA

Nova imena u timu

Selektor kaže da će do meča s Grčkom podrobno analizirati sve utakmice i učinak igrača koji su nastupali u njegovom mandatu.
- Bez temeljitih analiza nećemo napredovati. Ponovo ćemo pokušati pronaći neka nova rješenja, konsolidovati tim, ali nažalost, i otpisati neke koji nisu zadovoljili. Imponovala je 25. pozicija na koju smo se popeli, ali sam znao da će doći do pada. No, nisam očekivao da će doći tako brzo i tako bolno - rekao je Muzurović.

Obilazak igrača

Tokom narednog mjeseca Muzurović i njegovi saradnici Borče Sredojević i Edin Prljača obići će neke igrače koji igraju u Evropi.
- Posjetit ćemo neke standardne, ali i neke nove, koje želimo pridobiti da igraju za BiH. Ne bih govorio o imenima, ali to nije neka tajna, jer se o većini već govorilo - nagovijestio je Muzurović.

Poražavajuća atmosfera

Jedan od faktora koji nije išao naruku bh. igračima protiv Moldavije bila je i slaba posjeta na Koševu.
- Tribine su izgledale sablasno, a atmosfera je bila poražavajuća. Igračima je nedostajala podrška s tribina kakvu su imali protiv Turske i Malte. Bez obzira na sve okolnosti, oni su je zaslužili.
Ne kaže se uzalud da su navijači dvanaesti igrač. Kada su tribine popunjene, drugačija je atmosfera i igračima to digne moral. U takvim situacijama nogometaši često daju više od maksimuma. Nažalost, u srijedu je bilo obratno - kaže Muzurović.

 
 
 
 
| Home | Vijesti | Galerija | Video Arhiva | Forum | BiHSoccer Tim | Marketing | Kontakt |
Izvori informacija » Dnevni Avaz i Avaz Sport » Nezavisne Novine » Oslobodjenje» Dnevni list » Glas Srpske » FSRS» NFSBiH
© All rights reserved by www.bihsoccer.com