Tri gola u mreži GOŠK-a
31 Jan 2008


Strijelci za bordo tim Turković, Handžić i Stajić.Nakon pobjede nad Zrinjskim i poraza u duelu sa Osijekom, danas je u trećoj pripremnoj utakmici Sarajevo savladalo ekipu GOŠK-a rezultatom 3:1. Po riječima trenera Oruča, ekipa je pokazala jako dobru igru posebno u prvom poluvremenu i u stručnom štabu su zadovoljni viđenim. Strijelci su bili Turković (18'), Handžić (24') i Stajić (89') a gol smo primili u 85. minutu.

U prvom poluvremenu su igrali: Alaim, Bašić, Hadžić, Suljević, Milošević, Džakmić, Duro, Pliska, Magazin, Turković i Handžić.

U drugom poluvremenu jedino je Handžić ostao na terenu dok su priliku dobili Fejzić, Totić, Škoro, Janjoš, Zukić, Maksimović, Grujić, Bučan, Reiz i Stajić

Igrač iz Bijelog Polja, Totić, koji je igrao i u utakmici sa Osijekom ponovo je dobio priliku i odigrao bolje nego u prvom meču ali još uvijek nije u trenažnom procesu s ekipom. Inaće, on je defanzivac te je danas igrao na mjestu desnog beka, dok se u duelu protiv Osijeka nije baš proslavio na mjestu stopera.

Po riječima Oruča, najdeficitarnije mjesto u timu je po dosadašnjim prikazanim igrama, mjesto stopera, i primarno je dovesti igrača koji može igrati tu poziciju s obzirom da sada imamo samo trojicu, Miloševića, Zukića i Suljevića.

Oruč je istakao i da su u stručnom štabu zadovoljni radom igrača od početka priprema: "Evidentno je da su jako motivirani i žele da se dobro pripreme za izazove koji ih očekuju i da prikažu mnogo bolje partije."

Duro i Magazin rade kao i ostali najviše na sticanju forme i ne zaostaju što je jako važno. Duro je svakako u maloj prednosti jer poznaje ekipu dok će Magazinu trebati malo vremena da se uklopi i upozna saigrače. Vladan Grujić se od ponedjeljka priključio ekipi i potpisat će ugovor po povratku u Sarajevo.

Povratak u Sarajevo planiran je prekosutra gdje će ekipa ostati do 6. februara nakon čega pripreme nastavljaju u Puli.

fksinfo.com


 
 
 
| Home | Galerija | Vijesti | 34 Utakmice reprezentacije BiH | Video Arhiva | Forum | Kontakt |
Izvori informacija » Dnevni Avaz i Avaz Sport » Nezavisne Novine » Oslobodjenje» Dnevni list » Glas Srpske » FSRS» NFSBiH
© All rights reserved by www.bihsoccer.com