Mutne radnje u Modriči
14 Dec 2007 Prodaja igrača najunosniji je posao, u ovoj sveopštoj bijedi i patnji, kakvu proživljavamo u BiH. Jedan od najvještijih mahera u ovim mutnim radnjama, svakako je Marjan Jelić, direktor Modriča Maksime, koji je sveopšti bog u Modriči.
Prije dvije godine, Modriča je preko jednog menadžera iz Srebrenika, prodala svog fudbalera Vasiljevića u Koreju, uz obeštećenje od 35.000 eura. Taj transfer je realizovan, a pare su stigle do Jelića, koji to nije položio u klupsku blagajnu, nego u svoj džep. Svjesni činjenice da su to velike pare, Upravni odbor Modriča Maksime uputio je zahtjev FSBiH, da traže preko UEFA i FIFA pare od Korejanaca. Ubrzo je stigao odgovor da su pare uplaćene, a taj papir je završio pod ključem generalnog sekretara FSBiH Muniba Ušanovića.

Ovih dana u Modriči borave i predstavnici SIPA ispitujući ovaj slučaj. Brazilac Pereira je doveden da se operu pare, a ima mjesečnu platu od 900 eura,a njegovo obeštećenje na kraju polusezone iznosi 90000 maraka, a na kraju sezone 150000 maraka.

Golgeter Stevo Nikolić trebao je ljetos da ode u Kajzerslautern i bilo je sve dogovoreno sa novim klubom, igračem i menadžerom. Do prelaska nije došlo jer je Marjan Jelić, brat pokojnog predsjednika FSBiH Milana Jelića, bez ičijeg znanja, ovlastio nekog menadžera da zastupa sve igrače Modriča Maksime, pa Nikolić mora čekati ljeto kad mu ističe ugovor.

Modriči je strogo zabranjeno postavljati bilo kakva pitanja u vezi transfera a kamo li tražiti novac, kada se u ovom klubu mnogo što ne smije znati… Koliko se kome isplaćuje, koliki su ugovori i da li se poštuju. Na proslavi jesenje titule predsjednik kluba Žarko Vujnic i još jedan član upravnog odbora nisu pozvani jer direktor Marjan Jelić sprema čistku od onih koji mnogo znaju a neće i ne smiju da pričaju jer im se prijeti čak i fizički.

Da li je ovo početak kraja jednog uzornog sportskog kolektiva koji zbog opstrukcije, te identifikacije sebe sa svim onim sto se do sada dogodilo klub gura u propast. Zato treba snage i hrabrosti i sve objelodaniti bez obzira o kome se radi, a generalni sekretar Ušanović ne treba da drži ništa u tajnosti nego dokumenta staviti na uvid.

Ovdje ne treba komentar da se vidi o kakvom se čovjeku radi jer mnogi se pitaju u Modriči otkud Marjanu Jeliću stan, auto, kafići i još mnogo toga kada je do juče bio obični radnik na benzinskoj pumpi.O svemu ovome treba da zna fudbalska javnost, jer je ovo samo mali djelić aktivnosti ovog mešetara. Kada dođe vrijeme doći će na red i rad Marjana Jelića.
 
 
 
 
| Home | Vijesti | Galerija | Video Arhiva | Forum | BiHSoccer Tim | Marketing | Kontakt |
Izvori informacija » Dnevni Avaz i Avaz Sport » Nezavisne Novine » Oslobodjenje» Dnevni list » Glas Srpske » FSRS» NFSBiH
© All rights reserved by www.bihsoccer.com