Dragan Ristić: Imamo moćan timZVORNIK - Dragan Ristić se vratio u rodni kraj i ekipu Drine. Ova vijest obradovala je sve istinske ljubitelje fudbala u Zvorniku, jer će ovaj iskusni napadač mnogo značiti u navalnom redu ekipe koju vodi Mile Milanović i koja će od ove sezone debitovati u Premijer ligi BiH.

Gdje god je igrao Ristić je bio glavni strijelac i strah i trepet za protivničke golmane. Tako je bilo u Drini gdje je debitovao 2002. godine. Nakratko je igrao u Jardanu gdje je bio najbolji strijelac Druge lige, grupa Istok.

- Poslije igranja u Drini otišao sam u Sutjesku iz Foče i bio najbolji strijelac Prve lige Republike Srpske. Godinu sam igrao u Radničkom iz Kragujevca kada je igrao Srpsku ligu Zapad, a onda otišao u Leotar iz Trebinja, gdje sam bio najbolji strijelac - istakao je Ristić.

Njegova glavna osobina je velika upornost i agilnost u fazi napada. Lopta se prosto "lijepi" za nogu ovog napadača. Srećom povrede su ga mimoilazile. U Drini se od Ristića očekuju prevashodno golovi, a on obećava da će ih biti.

- Mislim da imamo dobar tim. Ekipa se pojačala na svim pozicijama. U odbrani pored golmana Maksimovića su Dušan Sredojević, te novajlije Bojan Mihajlović i Nemanja Obradović. I vezni red je sastavljen od kvalitetnih igrača, a u napadu se najviše očekuje od mene i Zorana Novakovića. Obojica imamo ogromno iskustvo koje će mnogo značiti ovoj ekipi. Imamo veoma kvalitetnu ekipu, koja ne bi trebalo da ima puno problema u Premijer ligi BiH - nastavio je Ristić.

Kada govori o šansama Drine u Premijer ligi Ristić je oprezan.

- Imamo kvalitet koji treba da se dokaže na terenu. Došlo je dosta novih igrača koji treba da se uklope sa "starosjediocima". Ipak, poznajući kvalitet Premijer lige, mislim da Drina može obezbijediti opstanak što nam je kao debitantima i glavni cilj, a ako uradimo nešto više, tim bolje - dodao je Ristić.
Premijera u Banovićima

Koliko će moći Dragan Ristić i drugovi, vidjeće se već na startu Premijer lige BiH u subotu protiv Budućnosti u Banovićima. Biće to duel dvije ekipe koje su ove godine obezbijedile plasman u elitni rang, s tim da je Drina debitant.