Utakmica Olimpika i Željezničara bez gledalacaNa hitno sazvanoj sjednici Uprave FK "Olimpik" održanoj u četvrtak donesena je odluka da se utakmica igra bez prisustva publike.

Uprava "Olimpika" je donijela ovu, sigurni smo, nepopularnu odluku da se utakmica protiv "Željezničara" igra bez gledalaca iz sigurnosnih razloga, vodeći se novim Zakonom o bezbjednosti na utakmicama koji podrazumijeva određen broj policajaca, ljudi iz zaštitarske agencije, te klupskih redara, stoji u saopćenju kluba sa Otoke objavljenom na njihovoj web-stranici.

Oni navode da je za potrebe angažovanja pripadnika MUP-a KS potrebno izdvojiti 12.000 KM, koje se uplaćuju na račun Kantona Sarajevo. Osim toga, iz "Olimpika" navode da je zaštitarsku agenciju potrebno platiti 4.000 KM, klupskim redarima dodatnih 2.000 KM, dok sa ostalim troškovima ukupna cifra organizacije utakmice doseže 25.000 KM.

Zbog velikih troškova i straha od moguće kazne zbog navijačkih nereda uprava, na čelu sa Nijazom Gracićem, odlučila se na vrlo nepopularan potez.

Predsjednik Gracić je nakon današnje sjednice podnio neopozivu ostavku na svim funkcijama u Fudbalskom savezu Kantona Sarajevo.