Zrinjski poražen od Odensea sa 5:3Ekipa mostarskog "Zrinjskog", jedini predstavnik Bosne i Hercegovine na evropskoj sceni, poražena je od danskog "Odensea" u okviru trećeg pretkola Evropske lige sa 5:3.

"Plemići" su u vodstvo došli u 15. minuti preko Vlade Zadre, što je pobudilo nade gostujućih igrača u dobar rezultat. Međutim, njihova radost trajala je samo minutu, jer je Rurik Gislason izjednačio već u 16. minuti.

Johan Absalonsen doveo je u vodstvo "Odense" u 23. minuti. Dobra igra i pozitivan rezultat nisu dugo potrajali.Čini se da je gol Zadre samo razljutio Dance, koji su silovito krenuli prema golu "Zrinjskog" i za šest minuta uspjeli su preokrenuti rezultat.

Igrači "Odensea" nisu se zaustavili na tome, pa su nastavili sa napadima. Takva igra donijela im je novi gol u 31. minuti. Peter Utaka pogodio je za 3:1.

Ni to nije bilo sve u prvom poluvremenu. Hans Henrik Andreasen nastavio je golgeterski niz "Odensea" u 37. minuti za uvjerljivih 4:1.

Utaka je svoj novi gol za "Odense" postigao u 60. minuti za velikih 5:1. U tim se trenucima činilo da će Zrinjski doživjeti debakl sličan onome koji su Mostarci priredili svojim protivnicima iz San Marina u drugom pretkolu Evropske lige.

Ipak, "Zrinjski" uspjeva konsolidovati redove. Mohamed Traore skrivio je penal u 65. minuti i zaradio žuti karton. Mladen Žižović je sa bijele tačke smanjio rezultat na 5:2.

Nadu "Zrinjskom" vratio je Zadro svojim drugim golom u 71. minut. Publika na stadionu imala je priliku prisustvovati pravoj golijadi.

Iako se činilo da će "Zrinjski" ubilježiti težak poraz, golovima u drugom poluvremenu uspjeli su popraviti stvar i obezbjediti određene šanse pred revanš u Mostaru, koji se igra 5. avgusta.