Hotić šef struke, Kalajdžić vd direktora, Zaimović ostajeU Veležu se, nakon odlaska Milutina Mitrovića, užurbano radi na dovođenju novog šefa stručnog štaba, a po svemu sudeći, novi kormilar „rođenih“ biće Demir Hotić, koji bi danas ili sutra trebao doći u Mostar.

Predstavnici Veleža s njim su dogovorili sve pojedinosti, ali će se, tek po njegovom dolasku, znati da li obje strane prihvataju saradnju, nakon čega bi došlo i do potpisivanja ugovora.

Inače, u kombinaciji za šefa stručnog štaba su i Mehmed Janjoš, koji očekuje poziv iz Katara, i Kemal Hafizović, koji je već trenirao fubalere Veleža.

Rukovodstvo Veleža je, nakon ostavke Sedina Tanovića, za vd direktora postavilo Avdu Kalajdžića.

Juče su uspješno završeni razgovori i sa kapitenom Dženanom Zaimovićem i on će, kao i Asim Škaljić, i iduće sezone nositi dres Veleža.

U Veležu su zainteresovani za dovođenje Serdarevića, ali će njegov dolazak zavisiti od toga kada će na račun kluba stići obeštećenje za Danijela Majkića. Moguće se da u preostala dva dana prelaznog roka, u redove Veleža dođe još koji fudbaler, a to će se znati tek nakon izbora novog šefa stručnog štaba.