Berberović najavio opraštanje od reprezentacijeDžemal Berberović potpisao je ugovor sa bugarskim prvakom Litexom u koji se vraća nakon epizode u turskoj gdje je igrao za Denizlispor.

Pored potpisa novog ugovora sa Litexom, Berberović je u razgovoru za televiziju Hayat saopštio da se oprašta od reprezentativnog dresa, što nas sve pomalo iznenađuje jer je u možda najboljim fudbalerskim godinama, prenosi Reprezentacija.net.

- Došlo je vrijeme da se povučem. Iza mene je skoro osam godina igranja u reprezentaciji. Bilo je mnogo lijepih trenutaka u reprezentaciji, ružnih se ne želim sjećati. Mislim da sam reprezentaciji mnogo dao, ali i ona meni. Reprezentacija mi je pomogla da se prodam u inozemstvo i vrijeme ja da zatvorim tu knjigu.

Berberović je svojim već sada bivšim saigračima iz reprezentacije poželio sve najbolje u kvalifikacijama za EP.

-  Reprezentaciji i selektoru Sušiću želim sve najbolje u predstojećim kvalifikacijama, ako Bog da da se plasiramo na Europsko prvenstvo. Niko sretniji od mene nebi bio. Imamo kvalitet i momci su zaslužili da se nađu na jednom velikom takmičenju, izjavio je Berberović za Hayat.