Jović i njegovi izabranici vjeruju u dobar rezultatJedini bh. predstavnik koji je nastavio takmičenje na evropskoj sceni, mostarski Zrinjski, danas će odmjeriti snage sa danskim Odenseom. Izabranici Dragana Jovića dobacili su do trećeg pretkola. Prvo su eliminisali kazahstanskog, a potom i predstavnika iz San Marina. Sada je pred njima izuzetno težak zadatak. Toga je svjestan i starteg "plemića".

"Imamo problema sa zadnjom linijom, ali sam optimista. Iz utakmice u utakmicu mi izgledamo bolje", napominje Jović.

Podvlači da su pregledali nekoliko utakmica suparnika.

"Mi smo na kasetama gledali dvoboje našeg rivala. Istako bih da su izuzetno kvalitetni i da nam neće biti lako. No, nema predaje. Činjenica je da vjerujemo u sebe. Da je drugačije ne bi imalo smisla nastupati", dodao je.

Na pitanje kakav očekuje početak i hoće li domaći napasti, odgovara: "Imaju dvije opcije. Štošta valjda zavisi i od partnera. Ne mogu nas iznenaditi, mada mislim da će krenuti agresivno od prve minute. Znamo šta nas čeka i znamo kako ćemo uzvratiti".

Za kraj treba istaći da prema podacima njemačkog Transfermarkt.de danski predstavnik vrijedi 26.800.000 eura, dok je vrijednost Zrinjskog 3.225.000 eura.
Utakmica počinje u 19.05 sati.