Hafizović: Spreman sam da preuzmem "Rođene"Kemal Hafizović blizu je preuzimanja Veleža, kluba koji je u posljednjih nekoliko sedmica svojim navijačima ponudio samo razloge za pesimizam uoči starta iduće sezone. Hafizović je vodio "Rođene" u sezoni 2004/2005, kada je ekipa bila u Prvoj ligi Federacije BiH.

- Razgovarao sam s ljudima u klubu. Razmišljao sam nekoliko dana i odlučio da prihvatim poziv. Znam da situacija nije idealna, da je veliki broj igrača napustio ekipu, ali isto tako znam da su "Rođeni" uvijek imali talentirane mlade fudbalere s kojima se može raditi.

Klub nije u situaciji da sada troši novac na neka velika pojačanja, možda na jednog ili dvojicu, ali mislim da možemo složiti respektabilnu ekipu. U svakom slučaju, spreman sam da preuzmem Velež, a u naredna dva dana sve će se znati - rekao nam je Hafizović.

Jučer se pojavila i špekulacija da će Hafizovićev angažman propasti te da će ekipu danas preuzeti Demir Hotić, nekadašnji trener Željezničara, koji trenutno živi u Njemačkoj. No, od odgovornih nismo uspjeli dobiti komentar na ovu vijest.

Nakon što je pred kraj prošle sezone ostavku dao Abdulah Ibraković, tokom ljeta je na samo dvije sedmice ekipu preuzeo Milorad Mitrović, koji je prije desetak dana otišao nakon nesporazuma s upravom. Treninge prvog tima vode Veselin Đurasović i Adis Obad.