Podmlađeni tim Olimpika za gornji dio tabeleU predstojeću sezonu ekipa premijerligaša Olimpika ulazi s nekoliko novih igrača. Jučer su predstavljena pojačanja, njih ukupno pet, a u klubu naglašavaju da godine igrača koje su doveli, pokazuju kako nastavljaju s praksom podmlađivanja tima. Četvorica su, naime, mlađi od 20 godina, a samo golman Mladen Lučić ima 24.

Uz Lučića, koji je stigao iz Slavije, dres Olimpika u narednoj sezoni nosit će povratnik iz Njemačke Dženan Durak, Makedonac Darko Glišić, Brazilac Rodrigo i Argentinac Huan Pablo Kreser (Juan Pablo Kresser).

- Mislim da smo doveli kvalitetne igrače i potvrdili da je naša orijentacija oslanjanje na mlade. Do srijede, kada igramo u prvom kolu protiv Željezničara, svi igrači imat će pravo nastupa. Očekujemo da svi dobiju certifikate - rekao je Hamdija Spahić, direktor Olimpika.

Novopridošli igrači izrazili su zadovoljstvo prijemom. Svi se nadaju da će s Olimpikom napraviti iskorak u karijeri.

- Stvarno me sretnim učinio prijem. To mi je bilo veoma bitno s obzirom na to da ne govorim ovaj jezik i to nekada može predstavljati problem. Siguran sam da ću dati sve od sebe da klub napreduje, a u tom slučaju, i klub i ja imat ćemo koristi - najavio je Argentinac Kreser.

Argentinac odlazi, novi dolazi

Fakundo Gonzales (Facundo), drugi Argentinac, koji je stigao prije nekoliko dana u Olimpik, jednostavno je rekao da mu nedostaju najbliži i da želi nazad, u domovinu. On odlazi, a njegova zamjena iz Argentine stiže već u petak. Još se čeka i dolazak dvojice igrača iz Afrike.