Sušić pred meč sa KataromSafet Sušić je stigao u Sarajevo i u toku sedmice će objaviti spisak kandidata za prijateljsku utakmicu protiv Katara koja se 10. avgusta igra na Grbavici.  Bh. selektor je u nedjelju navečer bio u glavnom gradu BiH, a već dan kasnije se u jutarnjim satima zatekao u svojoj kancelariji u NSBiH.

Kontakti igrača

- Upravo kontaktiram igrače kako ne bih na spisak stavio pojedinog igrača koji je povrijeđen. Za sada nema otkaza. Zvao sam Muslimovića koji mi je kazao da neće igrati za PAOK u Ligi prvaka, ali da sigurno dolazi na okupljanje u Sarajevo - kaže Sušić.

Otkrio nam je ko mu je u ovom trenutku najveći problem, ko ga najviše zabrinjava... Ne, nije to Edin Džeko ako pretpostavljate...

- Trenutno mi je najveći problem Misimović. Čuo sam da nije trenirao i da se tek krajem prošle sedmice priključio ekipi. Nismo uspjeli razgovarati, ali se nadam da ću u ovih nekoliko dana dobiti odgovor oko njegove povrede - kaže Sušić. Ostali su svi u Sušićevom notesu. Kažemo svi oni, koji su malo u Švedskoj i Njemačkoj i „zabrljali“ sliku o mogućnostima našeg tima. Hasagić, Spahić, Džeko, Pjanić... svi oni su zdravi, igraju u svojim klubovima. Istina neki sa većim, a neki sa manjim uspjehom...

Svi oni će protiv Katara imati priliku za „popravni“.

- Tek je početak pripremama, tako da forma nije presudan faktor. Bitno mi je samo da igrači igraju u svojim klubovima - kaže Sušić.

Mujdža i Papac

Nije bilo potrebno Sušiću postavljati pitanje oko Mensura Mujdže. Pape je i ranije često puta znao potvrditi da je Mujdža zanimljiv igrač, rješenje za desni bok.

- Mujdža je riješio probleme sa pasošem BiH i bit će na spisku - dodao je Sušić.

Za Papca nismo ni pitali. Pomalo smo i mi novinari dosadni sa pitanjem o mogućem povratku igrača Rendžersa. Papac je trenutno na spisku povrijeđenih igrača škotskog tima, a da je pravi Hercegovac i da mu je stalo do BiH, bez obzira na pojedine nepodobne čelnike NSBiH, sam bi se trebao pojaviti ujutro 9. avgusta na Ilidži na okupljanju. Sušić poziv ne bi ni trebao biti potreban.

Samo dva treninga

Sušić je već počeo praviti plan priprema. Za uigravanje neće imati vremena, jer je okupljanje reprezentativaca 9. avgusta, samo dan prije meča sa Katarom.  Po svemu sudeći naši reprezentativci će imati samo dva zajednička treninga. Naša reprezentacija bit nće smještena u hotelu „Hercegovina“, a agosti u susjednoj „Hungariji“.

Sportski prijatelji iz Katara stižu 8. avgusta, a meč se na Grbavici igra 10. sa početkom u 20.15 sati.  Još ranije smo javili da su cijene ulaznica od 5 i 10 KM.