Repuh: Ne bi bili sretni zbog odgodeBh. prvenstvo još nije ni počelo, a već imamo zasjedanja, odluke, pritužbe i lobiranja. Tako je sada nova informacija da bi Sarajevo i Čelik utakmicu 1. kola Premijer lige BiH, koja se inače trebala igrati narednog vikenda, mogli igrati 11. avgusta.

Narednog vikenda je stadion "Asim Ferhatović Hase" zauzet zbog koncerta Zdravka Čolića, Sarajevo je kao rješenje ponudilo 4. avgust, ali Čeliku ne odgovara, jer njihov trener Abdulah Ibraković u tom terminu ide na seminar. Bez obzira na sve, to najmanje odgovara igračima.

- Nije nam drago ako budemo morali igrati kasnije. Mi smo tempirali formu za redovan početak prvenstva, ali čini se da se uvijek nešto lomi na Sarajevu - kaže Senad Repuh, prvi saradnik Mirze Varešanovića.

Ipak, Repuh kaže, kako stručni štab ne obraća previše pažnju na stvari na koje ne može utjecati. Bitno mu je da ekipa radi dobro.

- Tokom priprema imali smo idealne uslove, od Kupresa do Međugorja, i mislim da smo ih iskoritili na najbolji mogući način. Novopridošli igrači su još u fazi adaptacije, ali mislim da sve dobro prihvataju. Bitno je da su svi igrači zdravi i jedva čekamo da prvenstvo počne. Mislim da ćemo u novu sezonu ući maksimalno spremni - najavljuje Repuh.