Da li će se Zrinjski radovati protiv Danaca?Četiri utakmice, četiri pobjede. To je učinak Zrinjskog u prve četiri evropske utakmice u kojima su protivnici mostarskog kluba bili kazahstanski Tobol (2:1, 2:1) i Tre Pene (4:1, 9:2) iz San Marina.

Plasmanom u treće pretkolo Evropske lige Mostarci su ostvarili zacrtani cilj, a sada ih čekaju utakmice u kojima će biti bez rezultatskog imperativa. Protivnik je danski viceprvak Odense Boldklub, a prva utakmica na rasporedu je već u četvrtak u Danskoj.

- Počeli smo intenzivnije skupljati informacije o OB-u i vjerujem da ćemo našeg protivnika do četvrtka vrlo dobro upoznati. Čekamo DVD s njihovom utakmicom protiv Esbjerga (3:0) u 1. kolu danskog prvenstva, a vjerujem da ćemo dobiti i DVD s njihovom utakmicom protiv Randersa - izjavio je Jović.

Mostarci će u utakmicama trećeg pretkola biti jači za Marina Aničića koji nije konkurirao za utakmice protiv Tobola i Tre Penea, a Jović vjeruje da će Zrinjski iskoristiti propis UEFA-e i do srijede prijaviti još jednog igrača.

- Za Premijer ligu moramo se pojačati u svim linijama, ali bit ću zadovoljan ako bi uspješno priveli kraju pregovore s jednim igračem koji su u toku, a koji bi nam mogao pomoći protiv OB-a - istakao je Jović.

Odgođen gradski derbi

Kako se i očekivalo, Zrinjski je tražio odgodu utakmice 1. kola (Zrinjski - Velež), a taj zahtjev je Komitet za takmičenje NSBiH je i prihvatio. Novi termin gradskog derbija nije poznat, iako se špekulira da bi on mogao biti za prve reprezentativne pauze u septembru.

Redovnom linijom u Dansku

"Plemići" su mnogo vremena potrošili na putovanja u proteklih mjesec, ali to je cijena igranja na međunarodnoj sceni. Na put u Dansku Mostarci kreću u srijedu u jutarnjim satima i to redovnom linijom Split-Zagreb-Frankfurt-Kopenhagen.