Fudbaleri Slavije se vratili s priprema iz PušbergaISTOČNO SARAJEVO - Fudbaleri Slavije završili su desetodnevne pripreme u Austriji. Ekspedicija iz Istočnog Sarajeva se u subotu u jutarnjim časovima vratila kući gdje će posljednju sedmicu iskoristiti za "glazuru" tima pred start nove sezone u Premijer ligi BiH.

Tokom priprema u austrijskom Pušbergu Slavija je odigrala četiri prijateljske utakmice. Savladan je nižerazredni Sent Galen sa 4:0, golovima Igora Radovanovića dva, Nedima Oglečevca i Filipa Pjevića, koji je stigao iz Srbije, ali ipak nije zadovoljio ukuse trenera Milana Gutovića. U drugom susretu Slavija je poražena od selekcije Bahreina 1:2, a jedini gol postigao je Oglečevac. Potom su uslijedila dva poraza, od GAK-a 0:1 i izraelskog Makabija 0:3.

- Rukovodstvo kluba je omogućilo dobre uslove za pripreme, prvo u Krupnju, a onda i u Austriji. Veoma je važno da su pripreme tekle po planu. Kada je u pitanju rezultat ne možemo biti zadovoljni rezultatima u prijateljskim utakmicama, ali nije to ni važno, iako, za ovaj mladi tim svaka pobjeda mnogo znači na psihološkom planu i u utakmicama koje nemaju takmičarski značaj – rekao je šef stručnog štaba Milan Gutović.

Trka za bodove kreće sljedećeg vikenda, a Slavija u prvom kolu igra kod kuće protiv tuzlanske Slobode.

- Ovih nekoliko dana nastojaćemo da udarimo "glazuru" urađenom u Srbiji i Austriji. Tim je gotovo kompletno izmijenjen, dosta je igrača otišlo. Strategija kluba je oslonac na mlađe igrače iz vlastitog pogona i kao šef stručnog štaba sam se uklapao u tu viziju. Bilo je mnogo fudbalera zainteresovanih za dres Slavije, naročito iz Srbije, ali nekih od njih morali smo da se odreknemo - dodao je Gutović.

Glavni problem u novoj sezoni za Sarajlije biće neiskustvo.

- Dosta je mladih igrača, koji tek krče svoj put i razumljivo je da im nedostaje iskustva. Treba vjerovati u njih, a ja sam jedan od tih. Preostalih sedam dana do premijere ćemo iskoristiti da se iskristališe tim od prvih jedanaest i vjerujem da ćemo Slobodu dočekati spremni. Naša želja je da novu sezonu otvorimo pobjedom što bi mnogo značilo za ovaj mladi tim. Jer, moramo biti realni. Čeka nas teška sezona i borba za opstanak – završio je Gutović.
Odlazak Jovanovića hendikep

Trener Slavije Milan Gutović ne može da prežali odlazak Vlastimira Jovanovića u Poljsku.

- To mi je najteže palo. Gotovo cijele pripreme Jovanović je odradio s nama, a onda "digao sidro". To je veliki, možda i najveći, hendikep za Slaviju - kazao je Gutović.