Nogometašice SFK "rasturile" prvakinje Hrvatske sa 6:1U okviru prve pripremne utakmice uoči kvalifikacija za Ligu prvaka nogometašice SFK 2000 iz Sarajeva ubjedljivim rezultatom pobijedile su svoje protivnice, inače prvakinje Hrvatske, igračice ŽNK "Osijek" sa 6:1.

Golove za domaću ekipu u Kreševu su postigle: Milica Mijatović (dva), Lidija Kuliš (dva), Alisa Spahić i Jovana Sretenović.

U ovoj utakmici za SFK 2000 su nastupale: Pašalić Merima, Spahić Amira, Hršum Jelena, Hadžić Aida, Ivanović Ivana, Fetahović Amela, Spahić Alisa, Vlaić Ivana, Mijatović Milica, Kršo Amela, Sretenović Jovana, Hamzić Azra, Spahić Almira, Puščul Alma, Crnjak Svjetlana, Kuliš Lidija, Numanović Azra i Aščerić Mersiha. Trenerica ekipe je Samira Hurem.

Kako su igračice SFK i ove godine prvakinje BiH, izborile su nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka za žene. Kvalifikacioni turnir će igrati u periodu od 4. do 10. avgusta na Kipru. Pored bh. tima u ovoj kvalifikacionoj grupi nalaze se još ekipe "ASA Tel Aviva" iz Izraela, "Apollon Limassola" iz Kipra te dvostruke prvakinje Evrope i najbolje plasirana ekipa na UEFA-inoj rang listi klubova "Umea IK" iz Švedske.

ŽNK "Osijek" kao prvakinje Hrvatske također nastupaju u kvalifikacijama za Ligu prvaka kao domaćini svoje kvalifikacione grupe.