Nevjerovatna izjava Bogdana ČekeIako u sadašnjem sazivu Predsjedništva Fudbalskog saveza BiH ima najkraći staž (naslijedio preminulog Milana Jelića) i samim tim možda i najmanju odgovornost, jedini koji je razmišljao, te i dalje razmišlja o odlasku sa trenutne funkcije je Bogdan Čeko.

"Htio sam podnijeti ostavku nakon sjednice Skupštine i još razmišljam da to učinim", kazao je Čeko, koji je među krivce za aktuelnu situaciju uvrstio i novinare:

"Krivi su oni koji prave gužvu. Mnogi su doprinijeli ovakvom stanju, uključujući i medije. Smatram da je atmosfera trebalo da bude umjerenija i tiša. Došli smo do toga da svako može da se oglašava, da svako vodi politiku, a kasnije da krivica bude samo na jednoj strani. Bio sam i ostao za pronalazak rješenja, te čak predlagao da se sporna odredba o ukidanju Predsjedništva počne primjenjivati od 2014. godine", kazao je Čeko za današnje "Nezavisne".

Ukoliko se ništa bitnije ne promjeni u narednim danima, izborna sjednica Skupštine biće održana prema važećem Statutu, koji podrazumijeva izbor trojnog Predsjedništva.