Izvučeni takmičarski brojevi Prve fudbalske lige RSPrvi meč baraža za popunu Prve fudbalske lige Republike Srpske biće odigran u subotu, 31. jula, u Palama, sa početkom u 17.30 časova, a revanš je sedam dana kasnije u Janji u isto vrijeme.

Za posljednje mjesto u Srpskoj eliti igraće Romanija i Podrinje, odlučio je Izvršni odbor FS Republike Srpske poslije odustajanja Napretka iz Donjeg Šepka zbog loše finansijske situacije u klubu.

Na Konferenciji klubova, koja je u subotu održana u hotelu "Kardial" u Banji Vrućici, izvučeni su i takmičarski brojevi za sezonu 2010/11. Žrijeb je bio poludirigovan.

- Na zahtjev Radnika, ovaj klub smo odvojili od pobjednika baraža Romanija - Podrinje, BSK je tražio da u prvoj utakmici gostuje, a Mladost da bude domaćin. Bilo je tu još nekih zahtjeva. Svim klubovima smo izašli u susret i udovoljili njihovim zahtjevima - istakao je Radika Marić, komesar za takmičenje Prve fudbalske lige Republike Srpske.

U prvom kolu ima nekoliko zanimljivih duela, a posebno je interesantno da će debitant u ligi, Sloboda iz Mrkonjić Grada, prvi susret odigrati pred domaćom publikom protiv osvajača Kupa, bijeljinskog Radnika. Modričani kreću iz Gacka, a Laktaši kod kuće čekaju dobojsku Slogu.

Marić je na ovoj poziciji naslijedio Marka Vasiljevića iz Doboja, kome su predstavnici prvoligaških klubova odali priznanje i njegov rad u prošloj sezoni ocijenili visoko. Za predsjednika Konferencije prvoligaša Republike Srpske ponovo je izabran Slobodan Đorđić iz Bijeljine.

- Naša želja je da iz sezone u sezonu unapređujemo igru i da Prva liga Srpske bude prepoznatljiva u regionu kao respektabilno i cijenjeno takmičenje - kazao je Marić.

Poslije Konferencije prvoligaša održan je i seminar za delegate Prve lige.
Brojevi

Prvoligaši Republike Srpske za sezonu 2010/11. izvukli su sljedeće takmičarske brojeve: 1. Pobjednik baraža Romanija (Pale) - Podrinje (Janja), 2. Proleter (Teslić), 3. Laktaši, 4. Mladost (Gacko), 5. Famos (Istočna Ilidža), 6. Drina HE (Višegrad), 7. Sloboda (Mrkonjić Grad), 8. Radnik (Bijeljina), 9. BSK (Banjaluka), 10. Kozara (Gradiška), 11. Modriča Maksima, 12. Sloga (Doboj), 13. Sutjeska (Foča), 14. Sloboda (Novi Grad).
Start 14. avgusta, kraj 6. novembra

Šesnaesti fudbalski šampionat Srpske počeće u subotu, 14. avgusta, a posljednje, 13. kolo jesenjeg dijela prvenstvene trke biće na programu 6. novembra. Zanimljivo je da nijedno kolo u prvom dijelu takmičarske sezone 2010/11. neće biti odigrano srijedom.

Naknadno će biti utvrđeno koji će prvoligaši svoje utakmice kao domaćini igrati subotom, a koji nedjeljom.