FK Slavija: Sezona puna izazovaProteklo je šest dana od kada se premijerligaš iz Istočnog Sarajeva preselio u austrijski Pušberg, gdje vrijedno radi i priprema se za svoje sedmo igranje u eliti BiH. Da sve ide planiranim tokom potvrdio je u telefonskom razgovoru iz Pušberga iskusni Bojan Jamina.

- Ovo nam je drugi put da dio priprema obavljamo u ovom austrijskom odmaralištu. Tim je znatno izmijenjen u odnosu na prošlu sezonu, ali trudimo se da pronađemo igru za sljedeću sezonu, koja će sigurno biti teža nego one iza nas. Pripreme ćemo iskoristiti na najbolji način da se što bolje spremimo za takve izazove i kako stvari sada stoje, sve ide kako je zacrtao stručni štab. Nemamo vremena za gubljenje. Vjerujem u sebe i svoje saigrače, koji daju sve od sebe da možemo spremno dočekati premijeru protiv Slobode pred našim navijačima - rekao je Jamina.

Trenira se dva puta dnevno, a atmosfera u timu je više nego odlična.

- Uz sve to, zdravstveni bilten je dobar, tako da smo svi u punom trenažnom procesu, naravno, izuzev golmana Stefana Tomovića, koji je ostao kod kuće i radi po posebnom programu. Zaželio sam se fudbala. Poslije duge pauze i postoperativnog procesa bio sam spreman još jesenas, ali nepravde prema meni je bilo i sada sam sa još više motiva željan da dokažem da sam u drugom dijelu minulog šampionata zaslužio povjerenje. Najbitnije je da se dobro pripremimo, a rezultat će doći sam po sebi - dodao je Jamina.
Pojačanja iz Vojvodine

Dobra saradnja sa Vojvodinom iz Novog Sada je dala rezultate i po svoj prilici Slavijin dres će u sljedećih šest mjeseci kao pozajmljeni igrači nositi Stefan Zogović (1990), Đorđe Šušnjar (1992), Dušan Nestorović (1986) i Siniša Babić (1991), a nije isključeno da to učini i Ognjen Mudrinski (1991). Prva četvorica su otputovala za Pušberg, gdje su se već priključili pripremama Slavije.