"Do ponedjeljka ćemo znati odluku UEFA-e"Prema riječima Jasmina Bakovića, v. d. generalnog sekretara Nogometnog/fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, odluka UEFA-e o kazni Saveza zbog neusvajanja novog Statuta bit će poznata navjerovatnije do ponedjeljka.

U izjavi za Sarajevo-x.com nije govorio o mogućoj kazni koja bi mogla zadesiti krovnu kuću nogometa u našoj zemlji, ali podsjećamo da je Marcel Benz, predstavnik UEFA-e na nedavno održanoj pres-konferenciji u Sarajevu rekao da UEFA poznaje samo dva vida sankcija, suspenziju i isključenje saveza.

Podsjećamo da je na danas održanoj Generalnoj skupštini odbijeno usvajanje nacrta Statuta NSBiH, koji je predložila UEFA, a koji je trebao ukiniti instituciju tročlanog Predsjedništva.

Delegati Skupštine nisu željeli usvojiti novi nacrt čime su nogomet u našoj zemlji spustili u grob. Sada se čeka odluka UEFA-e, koja će ga zatrpati i ostaviti da truhne.

Benz je rekao da će svoj izvještaj podnijeti Odboru za hitnost UEFA-e, koji svoje odluke može donijeti u toku narednih 48 sati.