Skupština FS BiH odbila izmjene StatutaDelegati Skupštine Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, na današnjoj sjednici, nisu usvojili izmjene Statuta krovne fudbalske organizacije u našoj zemlji, koje su zahtijevale UEFA i FIFA. Najspornije tačke izmjene Statuta odnosile su se na ukidanje tročlanog Predsjedništva, kao i izmjene u pogledu procesa odlučivanja u tijelima saveza. Od ukupno 55 delagata, za ostanak Predsjedništva FS BiH u dosadašnjem obliku glasao je 31 član, dok su 24 bila protiv.

U pauzi, koja je uslijedila, predstavnici FIFA-e i UEFA-u, na čelu su Mercelom Benzom i Evom Pasqueir, razočarano su napustili sjednicu Skupštine FS BiH. Benz je najavio da će podnijeti izvještaj Odboru za hitna pitanja UEFA o ishodu glasanja, nakon čega FSBiH sasvim sigurno očekuju rigorozne sankcije.

Zbog neusvajanja statuta, Benz nije isključio mogućnost suspenzije FS BiH, što bi značilo isključenje svih reprezentativnih bh. selekcija i klubova iz međunarodnih takmičenja.

U nastavku rada Skupštine, nakon odlaska predstavnika FIFA-e i UEFA-e, delegati FS BiH izjašnjavali su se o kompletnom Statutu, koji su ponudile FIFA i UEFA. Odlukom delegata Skupštine FS BiH, Statut je odbijen - 27 je delegata bilo 'za', 18 protiv, a dva su bila suzdržana, javlja Fena..