Večeras Hapoel - ŽeljezničarNakon posta od šest godina tim sa Grbavice ponovo igra evropske utakmice. U okviru drugog pretkola Lige prvaka sarajevski "Željezničar" odmjerit će snage sa "Hapoelom". Šta bude - bit će! Stajalište tima sa Grbavice prema ovom izazovu vrlo je zanimljivo. I jedino realno. Predstavnik Izraela je favorit. Ali oprez!

Ovaj dvoboj dolazi u najboljoj situaciji za svakog igrača. "Željezničar" ne može ništa izgubiti, a može puno dobiti. Amar Osim mudra je trenerska glava. On vjeruje u red, rad i disciplinu. "Plavi" pod njegovom komandom mnogo rade. Stoga i napreduju.

"Svjesni smo da igramo sa velikim suparnikom. "Hapoelu" ćemo se suprotstaviti kolektivnom igrom. Ako kao ekipa zaigramo kako znamo i možemo u tih 90 minuta, imat ćemo priliku napraviti aktivan rezultat. Jedini kiks može nam biti ako se ne budemo maksimalno borili, trčali, dali sve od sebe. Ako zadovoljimo nabrojane parametre, onda su nam izgledi veći", rekao je za naš portal Amar Osim prije polaska u Tel Aviv.

Trema kod mladih igrača

Napominje da je izuzetno bitno kako će krenuti utakmica.

"Bitno je da nam prvih pet minuta prođe normalno, da nestane trema kod mladih igrača. Kada utakmica počne, onda više ne razmišljaš s kim igraš. Kada bi se unaprijed znao rezultat na bilo kojoj utakmici ne bi bilo zanimljivo. Zbog te neizvjesnosti publika dolazi na stadione. Najvažnije je da se maksimalno potrošimo, da sebi nemamo šta zamjeriti, mada ni to ne garantira pozitivan ishod".

Koji su preduslovi za uspjeh tima sa Grbavice? Pa prije svega loš dan nogometaša "Hapoela", uzrokovan eventualnom prepotencijom. To nudi priliku. Ukoliko potcijene Sarajlije i ne uđu punom snagom, šanse gostiju rastu.

Također, izabranicima Amara Osima bit će potrebna sreća tokom cijele utakmice. Neophodna je maksimalna koncentracija i disciplina svih igrača do posljednje sekunde. Svako opuštanje suparnik će znati kazniti.

Podrška "Manijaka"

Što više "Željinih" igrača trebalo bi biti posebno nadahnuto. Fazu odbrane trebaju respektovati svi, igrači iz veznog reda moraju imati odgovornost prema defanzivnim zadacima.

Mogu li "plavi" i njihovi navijači biti optimisti? Činjenica jest da je ekipa promijenjena, otišle su glavne zvijezde i treba vremena za uigravanje .Uistinu se preko noći ne može stvoriti respektabilno društvo koje će ostvariti evropski vrijedne rezultate.

Treba istaći da će aktuelni prvak BiH imati podršku svojih navijača koji su već doputovali na odredište.

Napominjemo da je obezbijeđen direktan prijenos utakmice u 20.00 sati na BHT1.