Leotar predstavio pojačanja za novu sezonuTREBINjE - Na "Policama" su u subotu predstavljeni fudbaleri, koji su tokom prelaznog roka stigli u Leotar. Riječ je o sedam igrača od kojih se očekuje da donesu kvalitet.

Novi igrači Leotara su: golman Boško Milenković (Novi Pazar), defanzivac Darko Đajić (Vojvodina), vezisti Nemanja Mijailović (Zemun), Lazar Marjanović (Srem), Dragan Trajković (Dinamo, Vranje) i Miroslav Prelo i napadač Marko Toholj (obojica Mladost, Gacko).

- Zadovoljan sam fudbalerima koji su došli. Dugo su posmatrani, praćeni i svi su dovedeni da našu igru podignu na viši nivo. Sa igračima koje već imamo činiće ekipu dostojnu svačijeg respekta. Ovim se za nas ne završava prelazni rok. U potrazi smo za još jednim napadačem i veznim igračem. Naravno, ako se ukaže prilika za kvalitetnim fudbalerom nećemo bježati od toga - rekao je trener Trebinjaca Goran Skakić.

Kao najveće pojačanje za Leotar, na osnovu prvog utiska, nameće se Nemanja Mijailović, koji je bio kapiten Zemuna i jedan od najboljih igrača Prve lige Srbije.

- Drago mi je da sam došao u Leotar, klub velike tradicije i prvog šampiona BiH. Osim što je velika čast, igranje u Leotaru je i velika obaveza. Zadovoljan sam klubom, saigrači su me odlično primili, grad je prelep i jedva čekam da krenemo sa odigravanjem prijateljskih utakmica, a pogotovo se radujem prvom kolu u Prijedoru - kazao je Mijailović.

Prvi pripremnu utakmicu Leotar će odigrati u ponedjeljak protiv Branitelja u Mostaru. Poslije toga u četvrtak na "Policama" gostuje Čapljina, a revanš je u nedjelju u ovom gradu.

- Zadovoljan sam kako protiču pripreme. Sve ide prema planu koji smo sebi zacrtali na početku priprema. Imamo još nekoliko igrača na probi, pa će utakmice u budućem periodu da nam raščiste sliku o njihovim mogućnostima. Atmosfera u ekipi je sjajna, igrači su zadovoljni, željni rada, što moramo maksimalno da iskoristimo. Ostaje finalni dio priprema, a to je odigravanje utakmica. Za sada imamo zakazana tri meča, a do početka prvenstva nastojaćemo da ih odigramo što više - rekao je pomoćni trener Leotara Dragan Spaić Krcko.
"Žuti" i "bijeli"

Na prvoj ozbiljnijoj provjeri pripremljenosti fudbaleri Leotara su iskazali zavidnu efikasnost i postigli šest golova u utakmici "žutih" i "bijelih". Pobijedili su "žuti" sa 4:2 golovima Trajkovića i Mijailovića, dok su strijelci za "bijele" bili Krunić, Šaraba i Joksimović koji treniraju na "Policama" i čekaju povoljan angažman u inostranstvu.

Za "žute" su igrali: Vučinić, Đajić, Čorlija Todorović, Trajković, Mijailović, Marjanović, Prelo i Mijanović, a za "bijele" Mulina, Pejanović, Durić, Šaraba, Spajić, Krunić, Lalić, Toholj, Joksimović, Kuljanin. Na golu obje selekcije u jednakim vremenskim intervalima su se smjenjivali Kukrika, Sredanović, Milenković i Vukliš.